2013-06-09 13:06:12
Φωτογραφία για ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΙΠΛΟ» ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στο δεύτερο τελικό της Α1 Μπάσκετ, με τους «πράσινους» να επιδιώκουν το «match ball» τίτλου και τους πρωταθλητές Ευρώπης την… ισοφάριση.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21:00, ΝΕΤ) στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών, με την πίεση να έχει αυξηθεί και στους δύο «αιώνιους».

Από τη μία, οι «πράσινοι» με τον κόσμο στο πλευρό τους θέλουν να κάνουν το 2-0 για να εκμεταλευτούν με τον καλύτερο τρόπο το break στο ΣΕΦ, ενώ από την άλλη, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλουν τη νίκη για να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Με τη νίκη στο ΣΕΦ, στον πρώτο τελικό, ο Παναθηναϊκός έκανε απλά το πρώτο βήμα, αφού άπαντες γνωρίζουν πως μόνο με το ροζ φύλλο στο ΟΑΚΑ θα… εξαργυρώσουν το break. Έτσι, ο Αργύρης Πεδουλάκης στη προπόνηση του Σαββάτου (8/6) έπρεπε να «προσγειώσει» τους παίκτες του –που τους είχε όλους στη διάθεσή του- και να τους βάλει σε κλίμα δεύτερου τελικού.


Από την άλλη πλευρά αναμφίβολα η απουσία του Έισι Λο στον πρώτο τελικό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. για τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν στη 12άδα στο ΣΕΦ, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκρινε πως δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Πάντως, το Σάββατο (8/6) ο Λο έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης που έγινε σε φουλ σε ρυθμούς και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής στο ΟΑΚΑ, αφού άπαντες στους πρωταθλητές Ευρώπης ξέρουν πως αν γίνει το 2-0, τότε τα πράγματα για την κατάκτηση του τίτλου θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Αποφασισμένοι να φύγουν με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού στο σημερινό δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Πλέον, η νίκη στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι μονόδρομος, προκειμένου να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να ανακτήσουν το προβάδισμα για τη διατήρηση του τίτλου τους. Ο τρίτος τελικός θα ακολουθήσει την Τετάρτη (12/06, 21.00, ET1) στο ΣΕΦ και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.

Το παρών στο ΣΕΦ έδωσαν στη χθεσινή προπόνηση και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, εκφράζοντας έτσι τη στήριξή τους σε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Εκτός αποστολής έμειναν μόνο οι γνωστοί τραυματίες, καθώς είναι παροπλισμένοι εδώ και καιρό, Βαγγέλης Μάντζαρης και Δημήτρης Μαυροειδής.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Αναστάσιος Πηλοΐδης και Γιάννης Φούφης.

Στο Λιμάνι δεν έχασαν την πίστη τους στις δυνατότητές τους, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα του πρώτου τελικού. Έχουν κερδίσει ήδη μία φορά φέτος στο ΟΑΚΑ κι έχουν αποδείξει, πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, πως δεν φοβούνται από αντίπαλες έδρες.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα εμφανιστούν αποφασισμένοι για το «διπλό», με τον Μπαρτζώκα να έχει ήδη ζητήσει από τους παίκτες του συγκέντρωση και στα σαράντα λεπτά και πιστή τήρηση στο πλάνο τους, καθώς μόνο έτσι θα έρθει και η αγωνιστική βελτίωση. Άπαντες έχουν αφήσει πίσω τους την άσχημη εμφάνιση της Παρασκευής (07/06) και δεν σκέφτονται τίποτε άλλο παρά μόνο πώς θα κάνουν το «μπρέικ».

Εξάλλου μετά την ήττα τους στον πρώτο τελικό μόνο με «διπλό» στο κλειστό του ΟΑΚΑ -και διατηρώντας, φυσικά, αλώβητη την έδρα τους στις εναπομείνασες αναμετρήσεις- θα μπορέσουν να κατακτήσουν ξανά το πρωτάθλημα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ