2013-06-13 10:10:04
Φωτογραφία για Ανοικτή επιστολή πρός τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά
Γράφει ο Χ.Γκούβας, Ορθοπεδικός

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, κ. Α. Σαμαρά

Ενώ η χώρα είναι σε οικονομικό τέλμα, και ο λαός σε ομαδική κατάθλιψη, σαν βόμβα έσκασε η είδηση του κλεισίματος της ΕΡΤ με τους 3.500 εργαζόμενους, με τους παχυλούς μισθούς 100.000- 300.000 ευρώ ετησίως κλπ . Οι αντιδράσεις ποικίλουν. Αλλοι ωρύονται και άλλοι χαίρονται και επικροτούν.

Ποιός τους πλήρωνε όλους αυτούς της ΕΡΤ? Ο μαλάκας ο φορολογούμενος. Μπορούσε να αποφύγει να πληρώσει? Οχι βέβαια. Η δαπάνη ΕΡΤ είχε μπεί αντισυνταγματικά και με το ζόρι στo λογαριασμό της ΔΕΗ από παλιά κυβέρνηση της ΝΔ. Η Μελίνα Μερκούρη υποσχέθηκε κάποτε να το καταργήσει άν βγούν στήν εξουσία, αλλά βγήκαν το 1981 και έκαναν την πάπια. Τι ωφέλεια θα έχει η Κυβέρνηση από το κλείσιμο της ΕΡΤ? Περίπου 350.000.000 Euro Μηνιαίως και επί 12 = 4.2 δίς Euro ετησίως. Μα, δεν είναι "κρίμα" που 3500 άτομα βολευθέντες κομματικώς φυσικά, που θα μείνουν "πεινασμένα" και "έρμα" στό δρόμο? Μή φοβάστε
. Με τέτοιους μισθούς, έχουν κάνει μπάζα γιά 20 χρόνια ακόμα. Εξ άλλου ποιός στεναχωρήθηκε γιά τους 3.000.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα και τα χιλιάδες καταστήματα και επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω της οικονομικής κρίσης και γιά τον κλάδο της οικοδομής που πέθανε?. Και ποιός στεναχωρήθηκε που εμένα μου οφείλει 20.000 euro το Δημόσιο και φέτος δεν έχω να πληρώσω ούτε την εφορία ούτε τις ασφαλιστικές μου εισφορές?

Ας σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα οι απανταχού ΣΟΒΙΕΤΟΦΕΡΝΟΝΤΕΣ Δεξιοί, Πασόκοι και Αριστεροί. Αν πονούν την ΕΡΤ να τη χρηματοδοτήσουν από την τσέπη τους. Δεν "μασάμε" πλέον τη λογοδιάρροιά τους και τα μεγάφωνα του ΠΑΜΕ στούς δρόμους που μας σπάνε τα νεύρα. Τα ιδιωτικά κανάλια δουλεύουν με 30 άτομα προσωπικό και είναι βιώσιμα χωρίς να επιβαρύνουν τον φορολογούμενο. (Βλέπε ΣΚΑΙ) . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λοιπόν. Η κυβέρνηση ξύπνησε από τον Σοβιετικό λήθαργο. Εκανε το αυτονόητο. Εκλεισε μιά ζημιογόνα επιχείρηση του Δημοσίου, μή αναντικατάστατη (θα ζήσουμε και χωρίς αυτή) και το κράτος θα έχει σημαντικό χρηματικό πλεόνασμα. Και πρέπει η Κυβέρνηση να κάνει το ίδιο σε εκατοντάδες επιχειρήσεις του Δημοσίου ζημιογόνες ή φυτοζωούσες.

Η λύση που μέχρι τώρα διάλεξε η Κυβέρνηση - τη υποδείξει της Τρόϊκας- με τη φορολογική λαίλαπα και τα ανελέητα χαράτσια, στέγνωσε την κοινωνία, τη διέλυσε και αύξησε την ανεργία και την ύφεση. Κύριε Πρωθυπουργέ, όταν ένας γιατρός δυσκολεύεται να πληρώσει την εφορία (35%) και τις ασφαλιστικές του εισφορές (3200 Εuro ετησίως) φαντασθείτε τί γίνεται "παραπέρα". ΑΛΛΑΞΤΕ ΡΟΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Η λύση είναι σαφής: ΑΘΡΟΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ + ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ + ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΘΕΤΙΚΟ + ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Κύριε Πρωθυπουργέ, Οσο συνεχίζετε να χορηγείτε στόν ασθενή το παλιό φάρμακο των χαρατσίων και της φορολογικής λαίλαπας, γιά να μή χαλάσετε τη ζαχαρένια του δισεκατομμυριούχου κ. Ε.Βενιζέλου και των άλλων "δημοκρατικών" δυνάμεων, ένα μόνο καταφέρνετε. Να ρίχνετε νερό στην καρδάρα της Χρυσής Αυγής και να ετοιμάζετε το λαό γιά μιά λαϊκή επανάσταση τύπου εμφυλίου πολέμου όπως στή Λιβύη του τέως φίλου ΜΑΣ μακαρίτη Μουαμάρ Καντάφι.

Και ένα τελευταίο. Με δυό ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ (Παπαγεωργόπουλος και Τσοχατζόπουλος) μή προσπαθείτε να ξεγελάσετε το λαό ότι κάνετε κάθαρση και εξυγίανση. ΔΕΝ μασάει πιά. Τουλάχιστον χίλιοι πρέπει να υποστούν ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ. Και ένα τελευταίο άσχετο και επικοινωνιακό. Δώστε άμεσα εντολή να ξαναπροσληφθεί αμέσως στό Κολλέγιο Ψυχικού η απολυθείσα καθηγήτρια με εικοσαετή προϋπηρεσία, που απολύθηκε γιατί μηδένισε το γραπτό του γιού σας που αντέγραφε στίς εξετάσεις. Εχετε γίνει ανέκδοτο. Δεν το πήρατε χαμπάρι?. Εδώ και τώρα!!! Δεν σας εχω και γιά τόσο βλάκα.

Ο "Θεός" να σας φωτίσει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρωταθλητής ο Παναθηναικός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρωταθλητής ο Παναθηναικός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ