2013-06-26 20:15:04
Φωτογραφία για VODAFONE-WIND - Eπένδυση ή ομολογία αδυναμίας η μερική συγχώνευση.
Το κατώφλι του μάλλον κακότυχου Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν την Τετάρτη οι επικεφαλής των Vodafone καιWind, οι οποίοι προχώρησαν σε μια άτυπη μερική “συγχώνευση” δημιουργώντας μια νέα εταιρεία για να διαχειρίζεται το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης (radio access network).  

Λέμε κακότυχου αναλογιζόμενοι τις συναντήσεις του Αλεξέι Μίλερ της Gazprom με τον Σαμαρά και το στραπάτσο που ακολούθησε. Όπως όλα δείχνουν Vodafone και Wind αναγκάσθηκαν να προχωρήσουν σ΄αυτή την επιλογή υψηλού ρίσκου (για την μία εκ των δύο εταιρειών) ώστε να αντιμετωπίσουν την πετυχημένη πορεία του πρωταθλητή των Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ-COSMOTE.  

Οι επικεφαλής των δύο εταιρειών κ.κ. Ν. Ζαρκαλής (Wind) και Γλ. Περσιάνης (Vodafone-photo) ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε συμφωνία για μερική κοινή χρήση των δικτύων τους και πως αυτή η επένδυση μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα δημιουργήσει πάνω από 650 νέες θέσεις εργασίας.


Η παραπάνω συμφωνία θα μπορούσε να διαβασθεί και σαν μια ομολογία αδυναμίας για τη κάθε μία από τις δύο εταιρείες. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για τις απολύσεις που αναγκαστικά θα προκύψουν από την συγχώνευση των τμημάτων τους (και την συγχώνευση του πελατολογίου), ούτε για την πολιτική των αμοιβών σε ένα μνημονιακό περιβάλλον που επιτρέπει προσλήψεις νέων εργαζομένων με 300 ευρώ, τη στιγμή που στέλνει στον Καιάδα της ανεργίας εργαζόμενους και στελέχη εταιρειών με πολύχρονη προυπηρεσία.

Πολύ σύντομα λοιπόν θα διαπιστώσουμε πως θα λειτουργήσουν από δω και στο εξής οι δύο εταιρείες που στο μεταξύ έχουν πετάξει ένα σκασμό λεφτά για να διαφημίζουν τις αφηρημένες έννοιες  “W” και «RED”.

Στον αντίποδα αυτών  των κινήσεων η στρατηγική του CEO του Ομίλου ΟΤΕ-COSMOTE κ. Μιχάλη Τσαμάζ, o οποίος έχει απογειώσει έναν δυσκίνητο πρώην κρατικό οργανισμό κόντρα στις (πολιτικές) Κασσάνδρες. Σήμερα ο Ομιλος ΟΤΕ-COSMOTE αποτελεί πρότυπο τόσο για την εταιρική διαχείριση- εργασιακές σχέσεις, όσο και για τον σεβασμό στον πελάτη. Ο τελευταίος γνωρίζει ότι τόσο ο ΟΤΕ, όσο και η COSMOTE του παρέχουν υπαρκτό προιόν και  ότι δεν θα χρειασθεί  να προσφύγει σε εξωτικές μάγισσες για να συνδεθεί στο internet για παράδειγμα, όπως συμβαίνει με τους ανταγωνιστές του.
πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ