2013-07-03 13:35:04
Φωτογραφία για Aπάντηση του Θανάση Νταβλούρου στη Μαρία Κανελλοπούλου
Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Θανάσης Νταβλούρος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ θερμά την συνάδελφό μου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Μαρία Κανελλοπούλου για τη μακροσκελέστατη δήλωσή της με τις εκτενείς αναφορές στο πρόσωπό μου.

Δήλωση, η οποία με υποχρεώνει να της απαντήσω συνολικά.

Η εμμονή της κυρίας Κανελλοπούλου να “βαφτίσει το ψάρι κρέας” δεν την απαλλάσσει των προφανών ευθυνών της για την αμέριστη συμπαράστασή της σε ομάδες αντιεξουσιαστών με εξακολουθητική και παραβατική συμπεριφορά.

Δεν μας εξηγεί πως εννοεί την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και εάν την υπηρετούν αυτοί που η ίδια υπερασπίζεται αλλά και ορισμένοι άλλοι, όπως ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», στον οποίο επίσης αναφέρεται.

Και καθώς περί άλλων τυρβάζει ας διευκρινίσω επειδή η κυρία Κανελλοπούλου προφανώς δεν το κατάλαβε, ότι ουδέποτε μίλησα περί “τυφλών συλλήψεων” από την πλευρά της ΕΛΑΣ, ο δε πλημμελής σχεδιασμός στην αντιμετώπιση των επεισοδίων αποδίδεται στην προφανή έλλειψη μέσων και προσώπων που υπάρχει για μια αποτελεσματική αστυνόμευση.


Με ικανοποίηση, πάντως, βλέπω ότι η κυρία Κανελλοπούλου αναγνωρίζει ότι “η περιφρούρηση των περιουσιών, αυτοκινήτων και τζαμαριών είναι αυτονόητη υποχρέωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”.

Αλλά η κυρία Κανελλoπούλου, ίσως αγωνιά για τους ελέγχους που επιβάλλεται να πραγματοποιούνται, μερικές φορές και προληπτικά, στις ομάδες εκείνες, που έχουν στόχο τη διατάραξη της ειρήνης και της ησυχίας. Και με ποιο τρόπο η ίδια, θα επιθυμούσε να προστατευθούν οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι, που δραστηριοποιούνται και διαμένουν, κοντά στην πλατεία Όλγας, που συχνά-πυκνά, μετατρέπεται σε παράρτημα των Εξαρχείων.

Κατά τα άλλα, να είναι σίγουρη η κυρία Κανελλοπούλου ότι ο Έλληνας πολίτης επιζητά την παρουσία της Αστυνομίας, η οποία κρίνεται απαραίτητη για να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας, μολονότι είναι σίγουρο ότι σε μια τέτοια περίπτωση η ίδια και οι σύντροφοί της θα μιλήσουν για “αστυνομοκρατία”.

Μόνο που (επειδή ακριβώς η ασφάλεια των πολιτών δεν είναι α λα καρτ)

δεν είδα ποτέ την κυρία Κανελλοπούλου να εκφράζει τη συμπαράστασή της στους πολίτες οι περιουσίες των οποίων πλήττονται από τις επιθέσεις μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δεν την είδα ποτέ να βρίσκεται στο πλευρό πολιτών που έχουν δει τα αυτοκίνητα τους να καίγονται, δεν την είδα ποτέ να συμπαρίσταται στους ανθρώπους που διαπίστωσαν ότι οι τζαμαρίες των καταστημάτων τους είναι σπασμένες από επεισόδια που προκάλεσαν αντιεξουσιαστές.

Και εν προκειμένω, δεν είδα την κυρία Κανελλοπούλου να κάνει καμία δήλωση συμπαράστασης στη διεύθυνση του ξενοδοχείου της Πάτρας που δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Την καλώ δε να καταδικάσει, έστω και τώρα, δημοσίως, ευθέως και απερίφραστα, την επίθεση που δέχθηκε το ξενοδοχείο “Αστήρ”.

Την καλώ επίσης, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και με τη θεσμική της θέση, να πάρει δημοσίως θέση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε άντρο ανομίας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικής νομιμότητας.

Γιατί, όπως λέει επί λέξει η κυρία Κανελλοπούλου, “oι πολίτες έχουν το δικαίωμα να αφήνουν παρκαρισμένο το αυτοκίνητό τους, ξέροντας ότι θα το ξαναβρούν στη θέση του”. Μόνο που για να το ξαναβρούν στη θέση του, εκτός από την επαρκή αστυνόμευση, θα πρέπει και τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που υπερασπίζεται να μην το κάψουν!

Τέλος, κι επειδή μέσα από την ωριμότητα της ηλικίας της φαίνεται ότι η ίδια έχει κάποιο αίσθημα μειονεξίας επειδή ως ηθοποιός πρωταγωνίστησε (και) σε “εύπεπτες” τηλεοπτικές σειρές, δηλώνω δημοσίως ότι σέβομαι τη διαδρομή της στον καλλιτεχνικό χώρο, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε την επιτίμησα για το επάγγελμα που ακολούθησε. Κάθε άλλο, μάλιστα! Άλλωστε, έκαστος στο είδος του….»
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ