2013-07-12 11:29:03
Φωτογραφία για Στο πόδι οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης για τις απολύσεις [video]
Πλήττονται οι σχολές ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ της περιοχής από τη διαθεσιμότητα-απολύσεις.

Στους δρόμους βγήκαν οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης αντιδρώντας στις απολύσεις εκπαιδευτικών και την κατάργηση διαφόρων ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση.

Με τη συμμετοχή να κινείται σε υποτονικά επίπεδα η ΕΛΜΕ της Ξάνθης προχώρησε το πρωί της Πέμπτης σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, στο κτήριο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ξάνθης.

Οι εκπαιδευτικοί, συνεπικουρούμενοι από μέλη του ΠΑΜΕ, ανάρτησαν πανό στον προαύλιο χώρο της Δευτεροβάθμιας, ωστόσο ο μη ικανοποιητικός αριθμός των διαδηλωτών ανέτρεψε τον αρχικό προγραμματισμό που περιελάμβανε πορεία στους δρόμους της πόλης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ωστόσο μέλη του ΠΑΜΕ και της ΕΛΜΕ ξεκινώντας από την Πλατεία Ελευθερίας πραγματοποίησαν πορεία αν και πάλι ο αριθμός των διαδηλωτών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητικός. Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα περιπλανήθηκαν για αρκετή ώρα στους δρόμους της πόλης, ενώ παράλληλα διένειμαν έντυπο υλικό στους πολίτες.

Σύμφωνα με το μέτρο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών που απασχολούνται σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ η Νοσηλευτική Σχολή και αυτή της Κομμωτικής στην Ξάνθης αναμένεται να λαβωθούν βάναυσα καθώς και η σχολή Βρεφονηπιοκόμων του τοπικού ΕΠΑΛ.

thrakitoday.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ