2013-07-12 15:25:26
Φωτογραφία για «Κολλημένος» με τη Ferrari ο Alonso!
Με συνοπτικές διαδικασίες και πριν καν δημιουργηθεί θέμα, ο Fernando Alonso έβαλε τέλος στα όποια σενάρια σχετικά με το μέλλον του. 

Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα έγραψε ο David Coulthard στη στήλη που διατηρεί στο BBC, σχετικά με τον Ισπανό.

Συγκεκριμένα, ο Σκοτσέζος παλιός πιλότος της F1 σημείωσε ότι η υπομονή του 2 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή τελειώνει και αν η Ferrari δεν του δώσει σύντομα μονοθέσιο με το οποίο να μπορέσει να στεφθεί Πρωταθλητής, τότε ίσως αποχωρήσει από την ομάδα νωρίτερα απ' ότι προβλέπει το συμβόλαιό του.

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που ο Alonso στέφθηκε Πρωταθλητής και αυτό δεν οφείλεται στο ότι οι εμφανίσεις του δεν είναι κορυφαίου επιπέδου. Αν αυτό τραβήξει για πολύ ακόμα, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς για το πόσο ακόμα ο Alonso μπορεί να μείνει στη Ferrari», έγραψε μεταξύ άλλων ο Coulthard.

Το συμβόλαιο του Alonso λήγει στα τέλη του 2016 και ο ίδιος είναι αποφασισμένος όχι μόνο να το τιμήσει, αλλά επιθυμία του είναι να το ανανεώσει σε περίπτωση που δεν αποφασίσει να αποχωρήσει από τη δράση άμα τη λήξη του.


«Δεν έχω ιδέα για το πόσο ακόμα θα βρίσκομαι στην F1. Αλλά αν συνεχίσω και μετά το 2016 τότε θα είναι με τη Ferrari», δήλωσε ο Alonso στη γερμανική εφημερίδα Sport Bild και πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου και με τις εμφανίσεις μου. Όταν κατέκτησα τα δύο μου Πρωταθλήματα, ένιωσα την αναγνώριση του να είσαι πραγματικά καλός οδηγός. Σήμερα θεωρούμαι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς, παρά το ότι δεν έχω κερδίσει άλλο τίτλο από το 2006 και μετά. Όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί θέλουν κάποια στιγμή να οδηγήσουν για την Ferrari που αποτελεί την ιστορία του σπορ».

O 31χρονος Ισπανός ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί κάποια στιγμή με τον Adrian Newey στη Ferrari. «Θέλω να δουλεύω με τους καλύτερους. Αν λοιπόν έλεγα ότι δεν θέλω τον Newey στην ομάδα, θα ήμουν ψεύτης!», απάντησε.

Ο Αlonso εντάχθηκε στο δυναμικό της Ferrari το 2010 και σε αυτό το διάστημα έχει πανηγυρίσει 11 νίκες, 4 pole positions και 38 παρουσίες στο βάθρο. Με εξαίρεση το 2011, όπου δεν ήταν ανταγωνιστικός λόγω μονοθεσίου, το 2010 και το 2012 κατετάγη 2ος στο Πρωτάθλημα χάνοντας τον τίτλο στις λεπτομέρειες από τον Sebastian Vettel. Φέτος, μετά από 9 αγώνες βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 123 βαθμούς. Στην πρωτοπορία βρίσκεται ο Vettel που έχει 157.

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ