2013-07-13 00:28:23
Φωτογραφία για Βατικανό: «Πάγωσε» λογαριασμός κληρικού που εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο
Το Βατικανό πάγωσε τους λογαριασμούς που ανήκουν σε ανώτερο κληρικό, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για μια... υπόθεση που σχετίζεται με μια απόπειρα νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ η έρευνα αυτή ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Ο επικεφαλής του δικαστικού σώματος της πόλης-κράτους διέταξε να παγώσουν κατά την διάρκεια της έρευνας ο λογαριασμός του ανώτερου κληρικού Νούντσιο Σκαράνο, που κατηγορείται ότι ενέχεται σε συνωμοσία με στόχο την λαθραία μεταφορά 20 εκατ. ευρώ στην Ιταλία από την Ελβετία για λογαριασμό πλουσίων φίλων του.

Η τράπεζα του Βατικανού IOR, στην οποία διατηρεί λογαριασμό ο Σκαράνο, έχει αναθέσει σε μια αμερικανική εταιρία ορκωτών λογιστών, την Promontory Financial Group, να εξετάσει όλους τους λογαριασμούς που ενδέχεται να σχετίζονται με την έρευνα και συνεργάζεται με τις αρχές, ανέφερε η ανακοίνωση του κράτους του Βατικανού.

Ο Σκαράνο, πρώην ανώτατο στέλεχος της οικονομικής διοίκησης της Αγίας Έδρας, συνελήφθη μαζί με τον Τζοβάνι Τζίτο, έναν πράκτορα των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, και τον χρηματομεσίτη Τζοβάνι Καρίντσιο.

Ο Σκαράνο, ο οποίος κρατείται σε μια φυλακή στη Ρώμη, αντιμετωπίζει επίσης μια χωριστή έρευνα η οποία αφορά λογαριασμούς του στην IOR.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το σωστό λάθος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το σωστό λάθος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ