2013-07-20 21:18:26
Φωτογραφία για Βαριές καμπάνες για να επιτύχει η μείωση του ΦΠA στην εστίαση - Λουκέτο για τρεις ημέρες στα μαγαζιά που δεν κόβουν αποδείξεις
Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου έχει σημάνει συναγερμό στο επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς εάν επιτύχει αυτό το τεστ η κυβέρνηση θεωρεί πως θα συνεχιστεί η μείωση του ΦΠΑ και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και οι άλλοι έμμεσοι φόροι.

Για το λόγο αυτό έχει συγκληθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης για αυτό το θέμα, με τον σύνδεσμο ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων να έρχεται στη συνάντηση με μία πρόταση που ήδη προκαλεί αναταραχή. Ο Σύνδεσμος προτείνει το άμεσο κλείσιμο των καταστηματαρχών που αρνούνται να κόψουν αποδείξεις για τρεις ημέρες.

Προτείνουν επίσης και διαγραφή από τα μητρώα συνδέσμων των επιχειρήσεων που έχουν οριστικά καταδικαστεί.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος προτείνει την αναγραφή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και στους τιμοκαταλόγους, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ενημερώνονται για την τιμή με ΦΠΑ 23% και για την τιμή μετά τη μείωση του ΦΠΑ.


Στην αντίπερα όχθη οι επιχειρηματίες στην εστίαση δηλώνουν ξεκάθαρα πως η μείωση του ΦΠΑ στο 13% δύσκολα θα περάσει στους καταναλωτές, γιατί όπως σημειώνουν έχουν μειώσει αρκετά ήδη τις τιμές τους και οι περισσότεροι έχουν ήδη απορροφήσει την αύξηση που είχε γίνει.

Πάντως, τα στοιχεία του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους σε τουριστικές επιχειρήσεις είναι ήδη αποκαρδιωτικά.

Τα ηνία της παραβατικότητας εξακολουθεί να κρατά η Ρόδος, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 84,62% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν.

Ακολουθεί η Ζάκυνθος με 80,00%, η Σαντορίνη με 77,14%, η Τήνος με 72,73%, η Πάρος με 68,18%, η Σύρος με 57,89%, η Αίγινα με 37,14%, η Αργολίδα με 45,45%, η Μεσσηνία με 44,44%, η Κορινθία με 40,00%, η Μύκονος με 43,33% και η Χαλκιδική με 37,00%.

Βάσει σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας διεξάγονται έλεγχοι πολυτελών καταλυμάτων σχετικά με την ιδιοκτησία, τις δαπάνες ανέγερσης, την δήλωση της πραγματικής επιφάνειας σε τ. μ. , την ύπαρξη δεξαμενών κολύμβησης, καθώς και του πραγματικού τιμήματος ενοικίασης. Διεξάγονται έλεγχοι σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Παξούς, κλπ. Διαπιστώνεται ότι οι δαπάνες ανέγερσης είναι πολλαπλάσιες από τις δηλωθείσες. Η ρευματοληψία έχει γίνει ως μικρές αγροτικές κατοικίες, και το τίμημα ενοικίασης είναι πολύ χαμηλότερο του πραγματικού ή δεν δηλώνεται ή δηλώνεται φιλοξενία.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 50 πολυτελείς κατοικίες και έχει διαπιστωθεί ότι:

Σε 7 περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλώνονταν.

Σε 2 περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.

Σε άλλη περίπτωση εντοπίσθηκε ταξιδιωτικό γραφείο και καταλογίσθηκαν 17 παραβάσεις γιατί ενοικίαζε πολυτελείς βίλλες μέσω του διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ.

Το ΣΔΟΕ έχει προβεί σε παραλαβή τιμοκαταλόγων επιχειρήσεων εστίασης σε όλη την χώρα από τις αρχές της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να έχει συγκριτικό αρχείο μετά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 01/8/2013.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ