2013-07-25 00:53:04
Φωτογραφία για Διαψεύδει ο δικηγόρος του Σνόουντεν τα περί άδειας εξόδου
Στη ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της Μόσχας παραμένει ο Εντουαρντ Σνόουντεν, παρά τις πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες... οι ρωσικές αρχές του χορήγησαν άδεια για να φύγει από το χώρο του αεροδρομίου.

Τις πληροφορίες αυτές διέψευσε ο δικηγόρος του πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Ανατόλι Κουτσέρενα, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε καμία άδεια για να φύγει από το αεροδρόμιο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης από τις ρωσικές υπηρεσίες, του αιτήματος του για χορήγηση ασύλου.

Ο Κουτσέρενα πρόσθεσε επίσης ότι ο πελάτης του προτίθεται να παραμείνει στη Ρωσία, όμως προς το παρόν είναι άγνωστο αν οι αρχές θα του επιτρέψουν να μείνει στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εντουαρντ Σνόουντεν βρίσκεται στο χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβα από τις 23 Ιουνίου, αμέσως μετά την άφιξή του από το Χονγκ Κονγκ. Ο Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης Prism της αμερικανικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας NSA, πρόσφατα ζήτησε προσωρινό άσυλο από τη Ρωσία.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ