2013-07-25 02:28:03
Φωτογραφία για Αντικειμενικές Αξίες Δ.Πεντέλης
Από το Γραφείο Τύπου

Στις 3 Απριλίου 2013 συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πεντέλης Διαπαραταξιακή Επιτροπή με σκοπό... την επεξεργασία των αντικειμενικών αξιών στο Δήμο Πεντέλης.

Έργο της Επιτροπής ορίστηκε η συλλογή στοιχείων επί των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην περιοχή του Δήμου Πεντέλης, με σκοπό την προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών (ΠΟΛ. 1131 ΦΕΚ 1499/Β/20-6-2013) στην υφιστάμενη πραγματική αξία τους.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε από την πλευρά της Διοίκησης η Θεματική Αντιδήμαρχος κα. Μπούσουλα Χάνου Αρχοντία, και μέλη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αποστολόπουλος Θεόδωρος και ο κ. Μωραΐτης Κων/νος.

Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης στην Επιτροπή συμμετείχαν οι κ. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπινη Πολιτεία», ο κ. Ζύγρας Νέστωρ εκπρόσωπος του συνδυασμού «Πεντέλη εν Δράσει», και ο κ. Βιλιώτης Ηλίας εκπρόσωπος του συνδυασμού «Μελίσσια-Πεντέλη Μαζί».


Επίσης ως μέλος της Επιτροπής ορίστηκε και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος-Πολεοδομίας & Λειτουργιών Πόλης κ. Ξανθάκος Ιωάννης.

Η Επιτροπή με την αμέριστη συνεργασία όλων των μελών, συγκέντρωσε στοιχεία σχετικά με αγοραπωλησίες ακινήτων στο Δήμο Πεντέλης κατά το τελευταίο έτος, και αφού συζήτησε με ειδικούς επιστήμονες τεχνοκράτες και έλαβε υπόψη της την συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση, καθώς και τις σχετικές με το θέμα εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, εισηγήθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πεντέλης τα κάτωθι:

Μείωση των Αντικειμενικών τιμών με βάση τις ισχύουσες (2007) για μεν στις Δημοτικές Κοινότητες Μελισσίων και Νέας Πεντέλης από 10%-15% και για δε τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης από 15%-20%.

Μείωση του συντελεστή εμπορικότητας στα ελάχιστα δυνατά όρια.

Αύξηση του συντελεστή παλαιότητας στον τελικό προσδιορισμό της τιμής ακινήτου.

Ενέργειες για μείωση των τιμών που καθορίστηκαν με την ΠΟΛ.1131(ΦΕΚ 1499/Β/20-6-2013).

Έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία και παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών με στόχο την προβολή των παραπάνω θέσεων.

Με την υπ’ αριθμ. 180/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε το έργο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και προωθείται έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Διοίκηση για μια ακόμη φορά χωρίς τυμπανοκρουσίες σε σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποίησεάλλη μια αποστολή με στόχο το συμφέρον των δημοτών.

Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΧΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ