2013-08-11 11:34:10
Φωτογραφία για ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΟ 54ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!
Το 54ο πρωτάθλημα της ιστορίας της θα πανηγυρίσει το βράδυ η ομάδα κολύμβησης.

Με το που θα ολοκληρωθούν οι απογευματινοί τελικοί της Κυριακής τα δελφίνια μας θα σηκώσουν ψηλά στον ουρανό της Φθιώτιδα την κούπα του 54ου πρωταθλήματος Ελλάδας και θα προσθέσουν έναν ακόμη χρυσό κρίκο στο μοναδικό ρεκόρ που διευρύνει κάθε χρόνο η ομάδα μας κολύμβησης.

Πρόκειται εξάλλου για το 18ο …συνεχόμενο ενώ τα τελευταία 45 χρόνια έχουν χαθεί μόλις …δύο τίτλοι!!!

Οι ερυθρόλευκοι του Νίκου Γέμελου σφράγισαν και μαθηματικά τον τίτλο στο 82ο Εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης ΟΠΕΝ στη διάρκεια των τελικών του Σαββάτου (10/8) στους οποίους «κυριάρχησε» η άτυπη ρεβάνς σε μία ερυθρόλευκη …«μάχη».

O Σπύρος Γιαννιώτης, ο δάσκαλος, όχι μόνο για τον επιστήθιο φίλο και συναθλητή του στον Ολυμπιακό ,Αντώνη Φωκαΐδη, αλλά και για όλα τα παιδιά της ελληνικής κολύμβησης πήρε τη μεγάλη ρεβάνς.


Και αυτό γιατί κατέλαβε την πρώτη θέση στα 800μ. ελεύθερο με χρόνο 8:02:15 και άφησε δεύτερο τον Φωκαΐδη (8:02:71), ο οποίος κατέκτησε χθες την πρωτιά στα 400μ. ελεύθερο και περιόρισε τον Γιαννιώτη στην δεύτερη θέση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Νίκος Γέμελος, υποστήριξε για την ομάδα:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό, ο σύλλογος επενδύει διαρκώς σε αυτό τον χώρο και είναι γεγονός ότι τα τμήματα κολύμβησης του Ολυμπιακού πάντα κάνουν τη διαφορά, διότι διαθέτουν τους καλύτερους αθλητές και συνάμα τους καλύτερους προπονητές».

Για τον Αντώνη Φωκαΐδη και τον Σπύρο Γιαννιώτη δήλωσε:

«Ο Φωκαΐδης είναι πραγματικά εξαιρετικός στην πισίνα. Για τον Σπύρο Γιαννιώτη το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι πολύ μεγάλος αθλητής, τον έχω σαν παιδί μου και πιστεύω πως θα συνεχίσει να κολυμπάει σε υψηλό επίπεδο μέχρι να … πεθάνει».

Κατά σειρά που αγωνίστηκαν στους τελικούς, ο Στέφανος Δημητριάδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ πεταλούδας και ο Κώστας Μαρκόζης τερμάτισε στην 5η θέση. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Μάρθα Μάτσα πήρε την τέταρτη θέση.

Στα 200 μ. ελεύθερο ανδρών οι Χρήστος Κατραντζής και Οδυσσέας Μελαδίνης έκαναν το 1-2. Η Μαρία Λιώση στο ίδιο αγώνισμα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και η Σταυρούλα Καραντάκου πήρε την 6η θέση.

Στα 400 μικτή ατομική ανδρών ο Σταμάτης Κάστορης ήταν 6ος και στις γυναίκες η Αναστασία Κυριλή 2η.

Ο Γιάννης Καρπουζλής πήρε το ασημένιο στα 100 μ. πρόσθιο ανδρών, και όπως προαναφέραμε οι Γιαννιώτης και Φωκαϊδης πήραν το χρυσό και το ασημένιο αντίστοιχα στα 800 μ. ελεύθερο των ανδρών. Στον ίδιο τελικό ο Ηλίας Καρατράντος ήταν 7ος.

Μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση από την κορυφαία Ελληνίδα Πανελληνιονίκη, Μαριάνα Λυμπερτά η οποία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 800μ ελεύθερο γυναικών. Ερυθρόλευκο και το …ασημένιο μετάλλιο με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέλλυ Αραούζου να τερματίζει στη δεύτερη θέση. 4η ήταν η Τριανταφυλλιά Διακουμάκου.

Για την Μαριάννα Λυμπερτά μίλησε ο προπονητής της, κ. Κανελλόπουλος ο οποίος τόνισε:

«Η Λυμπερτά έχει δημιουργήσει μια ιστορία στην ελληνική κολύμβηση. Τη διακρίνει η διαχρονικότητα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Όλοι οι κολυμβητές θέλουν να μοιάσουν στην Μαριάννα, την οποία έχουμε οδηγό σε κάθε μάθημα που κάνουμε στα νέα παιδιά».

Ερυθρόλευκες πρωτιές είχαμε, τέλος, και στις σκυταλοδρομίες της δεύτερης ημέρας του πανελληνίου πρωταθλήματος. Στα 4Χ100 ελεύθερο των ανδρών στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Κατραντζής, Τσαγκαράκης, Δήμας και Μελαδίνης.

Στα 4Χ100 των γυναικών πρωταθλήτριες Ελλάδας αναδείχθηκαν οι Μάτσα, Καραντάκου, Μπαγιώτη και Λιώση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα με τις πρωτιές και τις διακρίσεις των κολυμβητών μας και των κολυμβητριών μας μπορείτε να τις δείτε στα επίσημα αποτελέσματα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας εδώ:

http://www.koe.org.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7042&Itemid=675

Βαθμολογία Ανδρών: Βαθμολογία Γυναικών: Γενική Βαθμολογία:

Ολυμπιακός 153 Ολυμπιακός 119 Ολυμπιακός 272

Π.Α.Ο.Κ. 61 Παλαιό Φάληρο 71 Παλαιό Φάληρο 107

Εθνικός Πειραιώς 51 Ολυμπιάδα 50 Ωκεανός 83
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ