2013-08-17 09:00:07
Φωτογραφία για Αυξάνεται η ηλικία των αυτοκινήτων στην Αμερική
Η Αμερική είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτου στον πλανήτη. Εκεί χτίστηκε το μοντέλο του μεγάλου αυτοκινήτου με τα πολλά κυβικά, που κατά μέσο όρο ο ιδιοκτήτης συνήθιζε να αλλάζει κάθε 4-5 χρόνια. Αυτό το μοντέλο ξεχάστε το.

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει επηρεάσει και την Μέκκα του καταναλωτισμού. Μπορεί οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυτή την στιγμή να παρουσιάζουν αύξηση ωστόσο ο μέσος όρος ηλικίας των μικρών αυτοκινήτων έχει αυξηθεί. Από 9,8 χρόνια το 2002 έχει φτάσει τα 11,4 χρόνια σήμερα και συνεχώς αυξάνεται. Αυτή την στιγμή στην Αμερική υπάρχουν 247 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ενώ το 2018 υπολογίζεται πως θα έχουν φτάσει τα 260 εκκατομύρια. Τα ελαφριά φορτηγά, μια κατηγορία που τυγχάνει μεγάλης συμπάθειας στην Αμερική, μαστίζεται από την ίδια νόσο. Σε αυτή την περίπτωση ο μέσος όρος ηλικίας φτάνει τα 11,3 χρόνια.

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μείωση των πωλήσεων που σημειώθηκε το 2007 και που ακόμα δεν έχει ισορροπήσει
. Επίσης πλέον δεν υπάρχει τόσο έντονη η επιθυμία στον κόσμο να δώσει το παλιό του αυτοκίνητο για να αγοράσει κάτι μεγαλύτερο. Επιπρόσθετα είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός πως πλέον τα αυτοκίνητα είναι πιο αξιόπιστα Τέλος ένα αυτοκίνητο 10 ετών έχει χάσει πολύ μεγάλο μέρος της αξίας του σε σημείο να μην αξίζει η πώληση του όντας όμως επίκαιρο και λειτουργικό.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Polk, που έκανε την έρευνα, Mark Seng δήλωσε σχετικά : “Είναι μια ενδιαφέρουσα εποχή για αυτούς που ασχολούνται με την συντήρηση και το after sale και θα πρέπει οι υπηρεσίες να αναβαθμιστούν”.

Το βέβαιο είναι πως Η Αμερική αλλάζει προσανατολισμός και το λεγόμενο “Αμερικάνικο Όνειρο” πλέον θα συνοδεύεται από μοντέλα τύπου Aygo! Η τάση του παγκόσμιου ορθολογισμού έφτασε και εκεί.

Με λίγα λόγια

• Μεγαλώνει η ηλικία των αυτοκινήτων

• Προτίμηση σε πιο μικρά μοντέλα

Πηγή: Capital.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ