2013-08-19 07:01:05
Φωτογραφία για Αίγυπτος: Διπλό μήνυμα του στρατού
Το μήνυμα πως «υπάρχει χώρος για όλους στην Αίγυπτο» δήλωσε ότι στέλνει ο αρχηγός του αιγυπτιακου στρατού Φατάχ αλ Σίσι στους υποστηρικτές του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου Μόρσι Κατά τη διάρκεια ομιλιας τους σε αξιωματούχος των σωμάτων ασφαλείας, ο Σίσι προειδοποίησε πάντως πως δεν θα γίνει ανεκτή η προσφυγή στη βία.

«Όπως φαντάζεται πως η βία θα κάνει το κράτος και τους Αιγύπτιους να λυγίσουν, πρέπει να το ξανασκεφτεί. Ποτέ δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στο ενδεχόμενο καταστροφής της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η η Συμμαχία κατά του Πραξικοπήματος, στην οποία κυριαρχεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα, ακύρωσε τις διαδηλώσεις που σχεδίαζε για σήμερα Κυριακή στο Κάιρο, επικαλούμενη ανησυχίας για την ασφάλεια των διαδηλωτών.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό πως «στο στόχαστρο» των αιγυπτιακών εισαγγελικών αρχών έχουν μπει υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, σε βάρος περίπου 250 υποστηρικτών της Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο ανατραπείς από το στρατό πρόεδρος της χώρας Μόρσι, διεξάγεται έρευνα για τη διάπραξη των αδικημάτων της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της τρομοκρατίας.

Είχαν προηγηθεί οι αιματηρές συγκρούσεις δυνάμεων ασφαλείας και υποστηρικτών του Μόρσι την Παρασκευή, μετά την αιματοχυσία της Τετάρτης με εκατοντάδες νεκρούς, κατά τη διάλυση καθιστικών διαμαρτυριών υπέρ του ανατραπέντος προέδρου της χώρας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ