2012-04-08 11:34:05
Φωτογραφία για Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ από το 2005
Το 2005 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του τότε αντιπροέδρου της...Βουλής κ. Γ. Σούρλα στοιχεία σχετικά με τα εικονικά τιμολόγια της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα για την περίοδο 2001-2002 ο κ. Γ. Σούρλας κατέθεσε αντίγραφα εικονικών τιμολογίων που είχε κατάσχει το ΣΔΟΕ και τα οποία εξέδιδε εταιρεία για την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Τα στοιχεία ήταν αποκαλυπτικά, των καταχρήσεων και της σπατάλης της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Ενδεικτικά αποκαλύφθηκε ότι για την εκπόνηση μελέτης για τον κανονισμό και το μισθολόγιο εκδόθηκε εικονικό τιμολόγιο αξίας 15.000.000 δρχ χωρίς μάλιστα να είναι γνωστά τα αποτελέσματα της μελέτης. Για 300 τσάντες συνεδρίου 4.500.000 δρχ. (δηλαδή 15.000δρχ η μία) . Για φιλοξενία ξένης 4μελούς επιτροπής 6.490 ευρώ.

Δυστυχώς αναφέρει ο κ. Σούρλας ούτε τότε, ούτε στη συνέχεια οι εκάστοτε αρμόδιοι επελήφθηκαν αυτών των υποθέσεων για τα τεθεί τέρμα στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Γενικώς επισημαίνει ο κ. Σούρλας ότι για την έκδοση εικονικών τιμολογίων, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του στη Βουλή δεν λήφθηκαν μέτρα με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η δράση κυκλωμάτων, που συνέβαλαν στην χρεοκοπία της χώρας.

Ενδεικτικός είναι ο παρακάτω πίνακας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πολύνεκρο τροχαίο στην Αϊτή
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πολύνεκρο τροχαίο στην Αϊτή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ