2013-08-24 16:29:29
Φωτογραφία για Όταν η ΑΕΚ «άλωσε» την Γλασκώβη! (video)
Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια, η ΑΕΚ πανηγύρισε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες της ιστορίας της!

Μπορεί σήμερα να προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν στα... κακοτράχαλα γήπεδα της Football League 2, αλλά τα ανηφορικά χρόνια που ακολουθούν μέχρι να βρεθεί και πάλι εκεί που επιτάσσει το όνομά της, δεν μειώνουν ουδόλως την ιστορία της και τα επιτεύγματά της.

Η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα μεγάλη. Όχι γιατί έτσι πρέπει να γράφεται ή για να... χαϊδεύονται τα αυτιά των πολυάριθμων φίλων της, αλλά γιατί "μιλούν" εξ ονόματός της τα κατορθώματά της.

Όπως αυτό που συνέβη 19 χρόνια πριν στο "Άιμπροξ" της Γλασκώβης. Όταν η ομαδάρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς πήγαινε στην Γλασκώβη για να αντιμετωπίσει την Ρέιντζερς και να υπερασπιστεί το 2-0 της Ν. Φιλαδέλφειας.

Εκείνη η ΑΕΚ δεν συμβιβαζόταν όμως με το να παλέψει απλά για να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα, αλλά κυνηγούσε τη νίκη. Και την πήρε με τρόπο πανηγυρικό χάρη σε ένα υπέροχο τέρμα του Τόνι Σαβέφσκι με αριστερό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Άντι Γκόραμ.

Ήταν 24 Αυγούστου 1994, όταν ο "Δικέφαλος" επικρατούσε 0-1 και έπαιρνε την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Αγορογιάννης, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Βλάχος, Σαμπανάτζοβιτς, Σαραβάκος, Σαβέβσκι (75' Σταματής), Κωστής, Τσιάρτας (85' Κοπιτσής), Κασάπης.

Δείτε το βίντεο:
Allinsports
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ