2012-04-08 15:30:03
Φωτογραφία για Ιωάννα Βάσου: Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε έπρεπε να έρθει το τέλος


Μέχρι από πριν λίγες ημέρες τη βλέπαμε καθημερινά στο πάνελ της μεσημεριανής εκπομπής «Made in Star», η οποία όμως πλέον έπειτα από απόφαση του καναλιού ανήκει στο παρελθόν.

Η Ιωάννα Βάσσου ανοίγει την καρδιά της στην «Espresso της Κυριακής» και μας μιλά για το παρεάκι της εκπομπής που θα της λείψει, για τη Νικολέττα αλλά και για τον «κολλητό» της στο πάνελ - Κατά τη γνώμη σου, τι δεν πήγε καλά και τελικά η εκπομπή «Made in Star» κόπηκε;

Κατ’ αρχάς, το «Made in Star» ήταν μια εκπομπή που στηρίξαμε πολύ όλοι μας. Ολη η δημοσιογραφική ομάδα δούλευε πάνω από δώδεκα ώρες την ημέρα και δεν είναι τυχαίο ότι φιλοξενήσαμε πρόσωπα που δεν είχαν μιλήσει ποτέ σε μεσημεριανή εκπομπή ή είχαν να δώσουν συνέντευξη πολλά χρόνια. Γι’ αυτό είμαστε όλοι υπερήφανοι. Εμείς προσπαθήσαμε πολύ με «αρχηγό» μας την αρχισυντάκτρια και φίλη μου Μαρία Γιαχνάκη, δυστυχώς όμως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε έπρεπε να έρθει το τέλος.



- Πώς κρίνεις τη Νικολέττα Ράλλη ως παρουσιάστρια;

Δεν είμαι σε θέση να κρίνω κανέναν, ωστόσο πιστεύω πως η Νικολέττα είναι ένα κορίτσι που είχε όρεξη να μάθει.

- Στεναχωρήθηκες;

Ναι, γιατί ήμασταν ένα ωραίο παρεάκι και κάθε μέρα γινόμασταν και καλύτεροι. Η ζωή όμως συνεχίζεται και δεν μου αρέσει να μεμψιμοιρώ. Είμαι της άποψης ότι όλα στη ζωή μας γίνονται για κάποιο λόγο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο - Τι θα κάνεις τώρα στο κανάλι;

Θα επιστρέψω στο δελτίο ειδήσεων…. Αλλωστε, είμαι παιδί των ειδήσεων.

- Γίνατε φίλοι με κάποιο πρόσωπο από την εκπομπή;

Γνώρισα ωραίους ανθρώπους στο «Made in Star» και σίγουρα θα κρατήσω επαφή με τους περισσοτέρους. Από την πρώτη στιγμή όμως «έδεσα» με τον Γιώργο Χατζηπαύλλου. Είναι ένας σπάνιος άνθρωπος, με πολύ χιούμορ και μου αρέσει να συζητώ μαζί του ώρες. Με τον Γιώργο έχω κάνει τις πιο απίθανες συζητήσεις ακόμη και στα μπρέικ της εκπομπής.

- Πότε αποφάσισες ότι ήθελες να ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία;

Ηξερα από τα έξι μου τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Φορούσα σακάκια της μαμάς μου, στηνόμουν μπροστά στον καθρέφτη και έλεγα ειδήσεις. Από πολύ μικρή διάβαζα εφημερίδες και ενημερωνόμουν για τα πάντα. Λατρεύω τη δουλειά μου, γι’ αυτό και της έχω «χαρίσει» πολλά. Δίνομαι ολοκληρωτικά σε ό,τι αγαπώ και αυτό κάποιες φορές είναι κακό. Στα δεκαπέντε μου ξεκίνησα ραδιόφωνο στην Κοζάνη από όπου κατάγομαι. Μόλις τελείωσα το σχολείο, μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη και πήγα στο Ιταλικό Ινστιτούτο για να μάθω καλά τη γλώσσα και να φύγω Ιταλία για να σπουδάσω δημοσιογραφία. Τελικώς δεν έφυγα ποτέ, γιατί παράλληλα ξεκίνησα να δουλεύω ως μουσικός παραγωγός σε ραδιόφωνο και μετά ως ρεπόρτερ στο TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Είχα μαγευτεί! Νωρίς το πρωί πήγαινα σε σχολή δημοσιογραφίας και αμέσως μετά έπαιρνα το μικρόφωνο και έκανα ρεπορτάζ.

- Πότε μπήκε στη ζωή σου το STAR;

Δούλευα για χρόνια σε τοπικά κανάλια της πόλης, εφημερίδες και ραδιόφωνα. Το STAR ήρθε στη ζωή μου το 2002, όταν προσλήφθηκα ως ρεπόρτερ στο ανταποκριτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης. Δούλευα από το πρωί μέχρις αργά το βράδυ κάνοντας ελεύθερο ρεπορτάζ. Ξέρεις πόσες φορές έκανα μόνη μου Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα; Πάντα δούλευα. Ωρες ατελείωτες στα δικαστήρια, στην Αστυνομική Διεύθυνση, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, κυνηγώντας τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Αγωνία και απίστευτο άγχος για την καλύτερη δήλωση και για το ένα παραπάνω πλάνο από τους υπόλοιπους συναδέλφους. Επρεπε πάντα να έχουμε αυτό το κάτι παραπάνω. Τότε κάναμε ρεπορτάζ! Το 2004 ήρθα στην Αθήνα. Ηταν δύσκολα στην αρχή. Μετά προσαρμόστηκα. Παράλληλα με το STAR για ένα χρονικό διάστημα ήμουν αρχισυντάκτρια σε εβδομαδιαίο περιοδικό life style και σε μηνιαίο περιοδικό με ιατρικά θέματα. Αγαπώ πολύ το ιατρικό ρεπορτάζ. Διαβάζω ό,τι έχει σχέση με την υγεία. Τον Ιανουάριο του 2008 φόρεσα ένα κόκκινο σακάκι και παρουσίασα το πρώτο δελτίο μου, ενώ ποτέ δεν άφησα το ρεπορτάζ.

- Τελικώς με τον Στάθη Παπούλια είστε σε κόντρα;

Η σχέση μου με τον Στάθη πέρασε μεγάλη κρίση στην αρχή. Τον πρώτο καιρό σκοτωνόμασταν, ειδικά στα διαλείμματα της εκπομπής και στις συσκέψεις. Αν κατέγραφαν κάμερες τους καβγάδες μας και τους βλέπατε, θα παθαίνατε σοκ! Με τον καιρό όμως που γνωριστήκαμε καλύτερα, εκτίμησε ο ένας τον άλλον, έμαθε τα χούγια του και τις ιδιαιτερότητές του. Ο Στάθης είναι ευαίσθητος, ρομαντικός και λειτουργεί με τους δικούς του κώδικες. Δεν έχουμε κόντρες στο «Made in Star». Πραγματικά το κλίμα της εκπομπής είναι πολύ ωραίο και σε αυτό βοηθάει πολύ και η αρχισυντάκτριά μας, η Μαρία Γιαχνάκη. Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να άκουγε ο κόσμος τα σχόλια της Μαρίας στο ακουστικό μας κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Τα νούμερα απλώς θα… εκτοξεύονταν!

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Ή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;

- Σε ενδιαφέρει η ψυχαγωγία ή η ενημέρωση;

Η ενημέρωση. Ξεκίνησα στα δεκαοκτώ μου να κάνω μάχιμο ρεπορτάζ και αυτό ήθελα να συνεχίσω. Εχω να πω, μάλιστα, πως θα άφηνα τα πάντα, αν μου δινόταν η ευκαιρία να εργαστώ ως ρεπόρτερ σε μια εκπομπή όπως η «Εμπόλεμη ζώνη» και να κάνω αποστολές σε όλον τον κόσμο.

- Ασχολείσαι με την εξωτερική εμφάνισή σου;

Αρκετά. Θέλω όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, να νιώθω όμορφα. Οταν δεν μου αρέσει κάτι πάνω μου, χαλάει όλη η διάθεσή μου.

- Πιστεύεις ότι η εμφάνισή σου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα σου;

Πιστεύω ότι πάντα μια καλή εμφάνιση βοηθάει στο να σε προσέξει κάποιος. Ωστόσο, στη δουλειά μας παίζουν σημαντικό ρόλο άλλα πράγματα. Οι γνώσεις, η πείρα, οι ικανότητες, η σκληρή δουλειά, το γερό στομάχι.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

- Στα προσωπικά σου σε τι φάση είσαι;

Το 2011 μου πήρε πολλά… Ανθρώπους, την αισιοδοξία, το χαμόγελο, την ηρεμία μου. Μπορώ να πω πως ήταν η χειρότερη χρονιά της ζωής μου. Ομως το 2012 ήρθε για να… αλλάξει τη διάθεσή μου. Περνάω μια φάση όμορφη, γεμάτη στιγμές ευτυχίας.

- Θες να κάνεις οικογένεια;

Πολύ! Θέλω κάποια στιγμή να κάνω ένα παιδί. Δεν θέλω να περάσουν τα χρόνια και να μη γίνω μητέρα.

- Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Ενώ ήμουν από τους ανθρώπους που βάζουν στόχους και σχεδόν πάντα τους πετυχαίνω στη ζωή μου, τους τελευταίους μήνες έχω απογοητευτεί από την κατάσταση που ζούμε όλοι μας, γιατί δεν είναι τίποτε πια στο χέρι μας. Εχω πιάσει τον εαυτό μου να «πνίγεται», να στενοχωριέται και δυστυχώς όλη αυτή η μαυρίλα με έκανε να σταματήσω να ονειρεύομαι. Ζω το παρόν και, μάλιστα, κάποιες φορές με σφιγμένο το στομάχι. Ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο, ότι θα αρχίσουμε πάλι να ονειρευόμαστε, να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε.

«Με αγκάλιαζαν γιατί νόμιζαν πως είμαι η Ελενα Ράπτη...»

- Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως μοιάζεις με την Ελενα Ράπτη. Σε έχουν μπερδέψει ποτέ στον δρόμο;

Εχω να διηγηθώ απίστευτες ιστορίες! Οταν έμενα στη Θεσσαλονίκη, ερχόταν κόσμος, κυρίως ηλικιωμένοι, με αγκάλιαζαν και με φιλούσαν, γιατί νόμιζαν πως είμαι η Ελενα Ράπτη. Δεν θα ξεχάσω στις βουλευτικές εκλογές του 2004. Είμαι στα γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Τσιμισκή, σε ζωντανή σύνδεση για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Παρουσιαστής τότε ήταν ο Γιώργος Λιάγκας. Βλέπανε μια ξανθιά με μαύρο κοστούμι μπροστά στα γραφεία της Ν.Δ. από νωρίς το μεσημέρι μέχρι τα ξημερώματα και ήταν σίγουροι πως είναι η Ράπτη! Μάλιστα, έρχεται κάποια στιγμή ένας κύριος, ο οποίος άρχισε να μου φιλάει τα χέρια και να με κοιτάζει με θαυμασμό, ενώ κάποιες κυρίες που περνούσαν από πίσω μου σχολίαζαν το ντύσιμό μου λέγοντας «Δες τι φοράει η Ράπτη». Το μικρόφωνο που κρατούσα και την κάμερα απέναντί μου δεν τα έβλεπε κανείς!

Espressonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ: ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟ ΒΟΛΕΪ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ: ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟ ΒΟΛΕΪ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ