2012-04-08 16:19:18
Φωτογραφία για ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ: ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΥΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ «ΜΟΝΤΕΛΟ» ΒΑΛΒΕΡΔΕ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ», ο Παναγιώτης Κελεσίδης τόνισε πως το μυστικό της φετινής επιτυχίας ήταν η συνεργασία του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού:

Ποιο πιστεύετε ότι ήταν το κλειδί της φετινής πετυχημένης χρονιάς για τον Ολυμπιακό;

«Είναι τυχερός ο Ολυμπιακός που έχει στον τιμόνι του τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτός ο άνθρωπος αγαπάει την ομάδα όσο λίγοι και το δείχνει έμπρακτα. Εδωσε τα «κλειδιά του μαγαζιού» στον προπονητή της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα όπου τα εκάστοτε αφεντικά θέλουν να έχουν άποψη για όλα. Κλειδί της επιτυχίας είναι αναμφισβήτητα η συνεργασία αυτών των δύο ανθρώπων. Με τέτοιο ρόστερ ήταν φυσικό ο Ολυμπιακός να διακριθεί και στην Ευρώπη και να διατηρήσει τα κεκτημένα εντός συνόρων. Οι παίκτες που διαθέτει αυτή η ομάδα στο έμψυχο δυναμικό της μπορούν να πετύχουν πολλά, όμως ο Βαλβέρδε θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός. Ο πρόεδρος δεν του χάλασε χατίρι όσον αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας, του έφερε όποιον ζήτησε και έτσι ήρθαν τα εκπληκτικά αποτελέσματα».


Ο Βαλβέρδε πρέπει να μείνει στο Λιμάνι;

«Ο Βάσκος είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ πετυχημένος προπονητής. Οδηγεί ξανά ψηλά τον Ολυμπιακό εντός και εκτός συνόρων. Παρ’ όλα αυτά για πολλοστή φορά διαρρέει η επιθυμία του να δουλέψει στο πρωτάθλημα της χώρας του. Αυτό που οφείλει να κάνει ο Θρύλος και ο πρόεδρός του είναι να προτείνουν επέκταση της συνεργασίας στον Βαλβέρδε, όμως εφόσον εκείνος επιμένει να… λοξοκοιτάει προς Ισπανία μεριά, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να στραφεί αλλού. Αυτή η ομάδα είναι υπεράνω όλων και πρέπει άπαντες να το βάλουν καλά στο κεφάλι τους. Ετσι κι αλλιώς, στο θέμα του προπονητή, το μοναστήρι να ’ν’ καλά και από καλόγερους πολλούς».

Εφόσον ο Βαλβέρδε δεν ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Θρύλο, πού πιστεύετε ότι πρέπει να στραφεί η ομάδα για τον αντικαταστάτη του;

«Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν οι αρμόδιοι και μόνον αυτοί. Δεν μπορώ να πω κάποιο πρόσωπο γιατί δεν είναι δική μου δουλειά. Το μοντέλο Βαλβέρδε, με την πίεση ψηλά και το επιθετικό ποδόσφαιρο, είναι για μένα το ιδανικό για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έχει συνηθίσει τον κόσμο της να παίζει ωραία μπάλα, κάτι που πρέπει να συνεχιστεί. Ετσι κι αλλιώς, η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα».

Πώς πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον αγώνα με την Κέρκυρα;

«Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να… χαρίζεται πουθενά. Ανεξάρτητα από το κίνητρο το δικό του και αυτό του αντιπάλου, οφείλει να ευχαριστεί κάθε φορά και τον κόσμο που γεμίζει το Καραϊσκάκη. Πρέπει να παίξει όπως με τον Αστέρα Τρίπολης, να πετύχει πολλά γκολ για να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Η Κέρκυρα ας έπαιρνε τους βαθμούς εκεί που έπρεπε, δεν είναι ευκαιρία ο Ολυμπιακός για κανέναν. Για να πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο πρέπει να κοιμηθεί ο Θεός».

Ποια είναι η άποψή σας για τους τερματοφύλακες που υπάρχουν φέτος στο ρόστερ της ομάδας;

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να διατηρήσει τους τερματοφύλακες του και να πιστέψει στον Μέγιερι, όπως και κάνει για την ώρα. Η πείρα του Κάρολ και το ταλέντο του Ούγγρου συνδυάστηκαν ιδανικά φέτος, ενώ ο τελευταίος κέρδισε πολλά από την κοινή του παρουσία με τον πολύπειρο Κάρολ. Για τον Κοστάντσο τα είχα πει από την πρώτη μέρα, απλά δεν κάνει. Τότε κάποιοι βιάστηκαν να με κατηγορήσουν και να με πουν κακεντρεχή, όμως αυτός πήρε περισσότερες ευκαιρίες από τον καθένα, ευκαιρίες που η ομάδα πλήρωσε με χαμένους βαθμούς». olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ