2012-04-08 16:30:13
Φωτογραφία για Νίκος Ορφανός: Από Το Νησί στον Κίτσο και το τράτζικ!


Από «Το νησί», τη Σπιναλόγκα, ο Νίκος Ορφανός επέστρεψε δυναμικά στην τηλεοπτική μας καθημερινότητα.

Αυτή τη φορά υποδυόμενος τον «Κίτσο» στη διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος ζει στην επαρχία και έχει στενές επαφές με την τεχνολογία. Εχει κινητή, διαδικτυακή τηλεφωνία και GPS στον γάιδαρο! Μπορεί να είναι... teck machine, αλλά δεν είναι καθόλου tragik Οπως μάλιστα δηλώνει«από την ημέρα που βγήκε η διαφήμιση με φωνάζουν Κίτσο όλη την ώρα». O επιτυχημένος ηθοποιός αποκαλύπτει πώς πήρε τον ρόλο στη διαφήμιση:

«Κάθε ηθοποιός κάνει ένα δοκιμαστικό video για να δουν αν η εικόνα που χρειάζεται η διαφημιστική ταιριάζει με αυτήν που μπορείς να αποδόσεις. Ετσι, έκανα δοκιμαστικό, μίλησα επαρχιώτικα, έπεσαν όλοι κάτω από τα γέλια και μου έδωσαν τον ρόλο παμψηφεί».

Οπως αποκαλύπτει, ο Νίκος Ορφανός έχει επαφή με το Internet, το Facebook και το Twitter, όπως και ο… Κίτσος: «Το Twitter το βαριέμαι γιατί είναι ένα ατέλειωτο καφενείο, όπου ο καθένας λέει από μια μπούρδα και σπανίως βρίσκεις κάτι έξυπνο να διαβάσεις

. Ενώ έχω λογαριασμό, δεν γράφω τίποτα. Απλώς, παρακολουθώ κυρίως τον λογαριασμό του Γιάννη Πετρίδη, που ανεβάζει ειδήσεις για τη μουσική. Κατά τα άλλα, έχω τη σελίδα μου στο Facebook και παρακολουθώ παρά πολύ την τεχνολογία. Πάντως, γκατζετάκιας δεν είμαι. Τα χρησιμοποιώ για όσο με βολεύουν στη δουλειά μου. Ούτως ή άλλως, το μέλλον δεν υπάρχει χωρίς τα social media. Πάει τόσο πολύ γρήγορα αυτό το πράγμα, που όποιος αρνείται ή δεν προλαβαίνει να το παρακολουθήσει σε λίγο θα νιώθει σχεδόν αναλφάβητος».

Οσο για το αν πρόσθεσε δικά του στοιχεία στην τηλεοπτική διαφήμιση, μας δηλώνει: «Στο κείμενο δεν έβαλα δικά μου στοιχεία. Μην ξεχνάτε ότι τα κείμενα στις διαφημίσεις είναι ππολύ συγκεκριμένα και έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Δεν έχεις πολλές δυνατότητες να αυτοσχεδιάσεις φραστικά. Εβαλα όμως πολλά στοιχεία κινησιολογικά. Δηλαδή, ο χορός στο τέλος είναι δικό μου δημιούργημα. Τι νομίζετε, ότι το δουλέψαμε με κανέναν χορογράφο;».

«Είναι ωραία η ζωή στην επαρχία, αλλά όχι για ηθοποιό»

Αυτήν την εποχή ο Νίκος Ορφανός περιοδεύει στην ελληνική επαρχία με την παράσταση «Το τάβλι», που σκηνοθετεί και στην οποία πρωταγωνιστεί με τον Κωνσταντίνο Κάππα. Οι επόμενοι σταθμοί τους μέσα στον Απρίλιο είναι τα Τρίκαλα, ο Βόλος, η Σύρος και το Ναύπλιο.

Τον ρωτάμε αν θα άφηνε την Αθήνα για να ζήσει στην επαρχία, όπως έχουν δηλώσει αρκετοί συνάδελφοί του. «Δεν ξέρω ποιος το έχει όνειρο. Και αν κάποιος ονειρεύεται να φύγει, τότε τι κάθεται; Τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται. Η δουλειά του ηθοποιού δεν μπορεί να υπάρξει επαγγελματικά παρά μόνο σε μεγάλες πόλεις. Δεν μπορεί να δουλέψει κάποιος στο… Λιανοκλάδι.

»Εγώ δεν θα φύγω ποτέ από την πόλη, γιατί μου αρέσει η ζωή της. Εξάλλου, η δουλειά του ηθοποιού είναι το μοναδικό επάγγελμα που σε πάει από δω κι από κει. Είχα μια περιοδεία, μετά μια άλλη, μετά ήρθε η σειρά “Το νησί”, τώρα περιοδεύουμε με τη νέα παράστασή μας με τον Κωνσταντίνο Κάππα. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, είμαι σε συνεχή μετακίνηση και απολαμβάνω την Αθήνα όσο μπορώ.

»Η επαρχία δεν είναι ανεπτυγμένη στον βαθμό που θα έπρεπε να είναι. Σε πάρα πολλές επαρχιακές πόλεις η ζωή είναι πιο υποβαθμισμένη από την Αθήνα. Εχω πάει σε πολλές επαρχιακές πόλεις όπου το νερό δεν πίνεται ή όπου δεν υπάρχουν νοσοκομεία, δρόμοι ή θες έναν μάστορα και δεν υπάρχει, γιατί είναι σε άλλη πόλη. Αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη ποιότητα ζωής που απαιτεί ο σύγχρονος κόσμος. Εκτός αν κάποιος θέλει να ζήσει σε ένα κτήμα και να γίνει κτηματίας. Αν αλλάξεις επάγγελμα και γίνεις οινοποιός ή κτηνοτρόφος, είναι πολύ ωραία η ζωή στην επαρχία».

ola-e-tipota
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ