2013-08-26 21:28:06
Φωτογραφία για Ανασφάλιστα: Λάθος επιτροπή συγκροτούν στο Υπουργείο Οικονομικών
Μαθαίνουμε ότι κάποιες επαγγελματικές ομάδες ζητούν λέει αλλαγή της προσφάτως ψηφισθείσας νομοθεσίας για τα ανασφάλιστα οχήματα. Μεταξύ αυτών και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων οι οποίες κρατούσαν για κάποιο διάστημα (νεκρή τουριστικά περίοδο) ανασφάλιστα τα αυτοκίνητα, αφού δεν τα μετακινούσαν. Κακώς βέβαια ήταν, αν ήτα ανασφάλιστα, αφού η νομοθεσίας ορίζει ότι εφόσον το αυτοκίνητο έχει πινακίδες κυκλοφορίας πρέπει να είναι ασφαλισμένο.

Τι αναφέρει ο νόμος: Η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή λειτουργία του αυτοκινήτου, εκτός αν έχει τηρηθεί η διαδικασία της ακινησίας” (ΝΟΜΟΣ 489/76 , Φ.Ε.Κ. Α’ 331, «Περί Υποχρεωτικής Ασφαλίσεως των εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης» πηγή EAEE).

Προφανώς όλα αυτά τα χρόνια λόγω του ότι δεν πραγματοποιούνταν ουσιαστικοί έλεγχοι ορισμένες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων απέφευγαν να σφαλίζουν για όλο το χρόνο ορισμένα από τα οχήματα τους προκειμένου να μειώνουν και τα κόστη τους. Τώρα με τους ελέγχους που θα γίνονται μέσω του ΚΕΠΥΟ, οι εταιρείες θα «συλλαμβάνονται» να έχουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητα τους, αφού δεν θα έχουν καταθέσει πινακίδες με αποτέλεσμα να τιμωρούνται με πρόστιμο.


Το Υπουργείο Οικονομιών αποφάσισε όπως μαθαίνουμε να συγκαλέσει εκ νέου την Επιτροπή που είχε δημιουργηθεί για τα ανασφάλιστα για να συζητήσει μεταξύ άλλων και αυτό το θέμα.

Να συζητήσει δηλαδή τι; Αν θα ισχύει ο νόμος που υποχρεώνει όποιο αυτοκίνητο φέρει πινακίδες κυκλοφορίας να είναι ασφαλισμένο;

Μάλλον λάθος επιτροπή συγκαλούν στο Υπουργείο Οικονομικών.. Αν όντως οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν υψηλά κόστη λειτουργίας (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ασφάλιση των οχημάτων) και θέλει το Υπουργείο να τις βοηθήσει, τότε ας συγκαλέσει μία επιτροπή για να μελετήσει πως θα μειώσει τα κόστη των εν λόγω εταιρειών Γιατί σε ότι αφορά την ασφάλιση η νομοθεσία είναι καθαρή και ξάστερη έχεις πινακίδες πρέπει να είσαι ασφαλισμένος. Δεν τολμούμε να σκεφτούμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει επ αυτού nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ