2012-04-08 18:42:59
Φωτογραφία για ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

 Συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), έχει αυτήν την ώρα η Άννα Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην ακτή Βασιλειάδη.

Στη συνάντηση μετέχουν ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Νικόλαος Λίτινας, ο διευθυντής Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Αθανάσιος Πάλης και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Κυριάκος Σουλιώτης. Για το θέμα της απεργίας της ΠΝΟ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει καλέσει στις 8 το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου την υπουργό Ανάπτυξης και τον υπουργό Υποδομών .

 Η κ. Διαμαντοπούλου επιβεβαίωσε χθες πως τη Δευτέρα η ΠΝΟ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για τον Οίκο Ναύτου, ένα θέμα που είναι από τα κυριότερα στις διεκδικήσεις των ναυτικών.Α.Διαμαντοπούλου: Διάλογος μέχρι τελικής πτώσεωςΗ υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το Σάββατο το πρωί στην εκπομπή της ΝΕΤ κάλεσε σε νέα συνάντηση τους εκπροσώπους της ΠΝΟ κάνοντας λόγο για διάλογο «μέχρι τελικής πτώσεως».


Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι «κάθε κυβέρνηση είναι για το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα υποστηριχθεί με κάθε τρόπο, με όλα τα μέσα». Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων η υπουργός Ανάπτυξης δεν αποκάλυψε ποια θα είναι η επόμενη κίνησή της: «το τελευταίο μου χαρτί θα τα βγάλω τότε που χρειάζεται, δεν θα το ανακοινώσω».

 Περισσότεροι από 7.000 επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στα νησιά τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, έχουν μείνει με το εισιτήριο στο χέρι, μετά την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει κανονικά στη 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει και – παρά το γεγονός ότι οι ναυτεργάτες βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης από το 2010.

 

 Εμπορικοί και τουριστικοί φορείς της αγοράς κάνουν λόγο για μεγάλο οικονομικό πλήγμα μέσα στην εορταστική περίοδο, ενώ ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΣΕΕΝ) με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει "μνημείο αναλγησίας" την απόφαση της ΠΝΟ και προσθέτει ότι οι συνδικαλιστές απέδειξαν πλέον καταφανώς την πλήρη αδιαφορία τους για την απελπιστική κατάσταση στην οποία οδηγούν τα νησιά της χώρας μας, τις τοπικές επιχειρήσεις, και τους απλούς επιβάτες που ήθελαν να μετακινηθούν στα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα.Η απεργία συμπεριλαμβάνει τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00.01 μετά τα μεσάνυχτα και λήξη τη Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00

Real.gr
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ