2012-04-08 19:11:07
Φωτογραφία για Τα πράγματα είναι απλά, αναγνώστης δίνει οδηγίες για έξοδο από την κρίση
Εάν θέλεις πίσω την ζωή σου Ελληνα, θα πρέπει να καταλάβεις μερικά απλά πράγματα. Αφού τα κατανοήσεις, θα πρέπει να ψηφίσεις. Μετά τις εκλογές θα πρέπει να τα κάνεις πράξη και η ζωή σου θα επανέρθει και θα γίνει καλύτερη.

1η Αλήθεια

- Είμαστε 11.000.000 πολίτες, αλλά κάνουμε ΕΝΑ πορτοφόλι. Οταν κλέβεις, όταν δεν πληρώνεις, όταν καταχράζεσαι, όταν καταστρέφεις, όταν αδιαφορείς, όταν είσαι "η πάρτη μου", το αποτέλεσμα είναι να αφαιρείς χρήματα από το ΚΟΙΝΟ μας πορτοφόλι και μας κάνεις αδύναμους προς τις ξένες χώρες.

Τι θα συμβεί αν συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία Θα πεθάνουμε. Φρικτά. Με πολλούς τρόπους. Πεθαίνεις ήδη... κάθε μέρα. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο και αδιαφορείς για τους γύρους σου. Τρακάρεις και σκοτώνεις κάποιον(ους). Πεθαίνει η γυναίκα σου, το παιδί σου, και το ασθενοφόρο δεν έρχεται. Γείτονας δεν υπάρχει να σε βοηθήσει. Πας στο νοσοκομείο και ο γιατρός θέλει φακελάκι για να τους σώσει
. Παθαίνεις καρκίνο και ο φαρμακοποιός θέλει 20.000 ευρώ για τα φάρμακα της πρώτης δόσης. Χάλασε το δόντι σου και τρελαίνεσαι στον πόνο, αλλά το ταμείο σου δεν καλύπτει οδοντιάτρους. Το επόμενο στάδιο είναι οι γύρω σου, να καταλάβουν τι παλιοχαρακτήρας είσαι και να σε αποφεύγουν όλοι. Θα περπατάς στον δρόμο και όλοι θα σου λένε καλημέρα και θα φεύγουν γρήγορα. Θα σου χαμογελούν και θα σου σφίγγουν το χέρι και μετά θα πλένονται για να μην κολλήσουν τίποτα. Θα βρεθείς σε δύσκολη θέση και όλοι θα σου λένε "Ευχαρίστως... αλλά δεν δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω."

Οι "γύρω" σου σε έχουν πάρει χαμπάρι τι λέρα είσαι. Είμαι εγώ, ο διπλανός σου. Τώρα όμως σε κατάλαβε και ο ευρωπαίος τι λέρα είσαι. Θα σου αποκαλύψω τι θα πάθεις στο μέλλον και μάλιστα πολύ γρήγορα. Ηδη πρέπει να νιώθεις την θηλιά γύρω από τον λαιμό σου.... Θα πάρεις ότι αξίζεις. Θα ζεις με ότι αξίζεις τα επόμενα χρόνια. Παράγεις τίποτα; Θα τρως τίποτα. Παράγεις λίγα; Θα τρως λίγα. Παράγεις αέρα; Θα τρως αέρα. Παράγεις δημόσιο; θα τρως δημόσιο. Παράγεις καταστροφή; Θα φας καταστροφή. Παράγεις αδιαφορία; Θα φας αδιαφορία!

Ο Γέροντας Παίσιος και άλλοι γέροντες έχουν προφητέψει ότι μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα. Μεγάλη πείνα σημαίνει χιλιάδες θανάτους. Δεν θα βρίσκεις τίποτα να ταίσεις το παιδί σου και θα το δεις να πεθαίνει στα χέρια σου.

Δεν έχω άλλο τρόπο να σου πω ότι η νοοτροπία σου, καταστρέφει εσένα, τα παιδιά σου, την γυναίκα σου, την πεθερά σου, τον γείτονα, εμένα. Μας σκοτώνεις όλους μαζί.... Επικαλούμαι το φιλότιμο σου για να σωθούμε.

Τι πρέπει να κάνουμε.....

Σταμάτα! Γύρνα πίσω! Εχεις πάρει τον δρόμο της κακίας. Πρέπει να επιστρέψεις πίσω και να πάρεις τον δρόμο της αρετής.

Σκέψου ότι ήθελες να πας για Αθήνα και έστριψες λάθος και πας για Θεσσαλονίκη. Τόσο απλά. Θα πρέπει να γυρίσεις πίσω, όσο δρόμο έκανες και να στρίψεις πάλι στην σωστή στροφή.

Αν φερθείς ώριμα, θα καταλάβεις ότι έκανες λάθος, θα χαζογελάσεις και θα πάρεις τον δρόμο της επιστροφής.

Εδώ STOP! Για να συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω θα πρέπει να αποφασίσεις. ΤΩΡΑ. Ξαναδιάβασε τις δύο παραπάνω λύσεις και σκέψου ώριμα και σοβαρά.

Εαν απαντήσεις ΟΧΙ ή δεν είσαι σίγουρος, μην διαβάσεις παρακάτω. Αποφάσισες να είσαι εσύ και το τομάρι σου και πλέον δεν είναι στο χέρι σου.

Εάν απάντησες ΝΑΙ, να ξέρεις ότι έχεις πολλές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσεις, αλλά θα είμαστε μαζί και θα τα επιδιορθώσουμε μαζί.

Επόμενες κινήσεις (TO DO LIST στα αγγλικά). Προσπάθησε να τα τηρήσεις ακριβώς για να βγούμε πιο γρήγορα από την κρίση.

α) Τήρησε την νομοθεσία. Διάβασε τους νόμους προσεκτικά και να είσαι αυστηρός στην τήρηση του νόμου. Μην κάνεις εκπτώσεις στην τήρηση του νόμου. Ούτε εσύ θα παρκάρεις παράνομα, αλλά θα καταγγείλεις και αυτόν που βλέπεις να παρκάρει παράνομα. Μην κλέβεις, αλλά να καταγγείλεις αυτόν που ξέρεις ότι κλέβει. Από τον μικρότερο, έως τον μεγαλύτερο Νόμο. Τήρησε τους πιστά, χωρίς εκπτώσεις. Είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η αιμορραγία της διαφθοράς που μας κοστίζει σε χρήμα και πόρους.

β) Επέμεινε. Ξανά και Ξανά. Μέχρι να έρθει η νομιμότητα πάλι. Θυμήσου ότι οι λεκέδες βγαίνουν με πολύ τρίψιμο ξανά και ξανά. Αν ο λεκές επιμένει, θα επιμείνεις και εσύ. Άλλαξε απορρυπαντικό και ζήτα βοήθεια. Να θυμάσαι πάντα... κάθε λεκές που κερδίζει, χάνεις εσύ και εγώ. Μην το επιτρέπεις.

γ) Στις εκλογές θα σου πω τι να ψηφίσεις και τι όχι.

ΜΗΝ ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ. Ξέρεις τι έκανε και είχε πολλές ευκαιρίες να επανορθώσει. Δεν το έκανε, τέλος.

ΜΗΝ ψηφίσεις ΝΔ. Και εδώ τα ίδια. Είχε τις ευκαιρίες και τις κλώτσησε. Τέλος και εδώ.

ΜΗΝ ψηφίσεις ΚΚΕ. Η επιμονή σε κάτι που δεν δουλεύει παγκοσμίως λέγεται βλακεία. Τέρμα και εδώ.

ΜΗΝ ψηφίσεις Οικολόγους Πράσινους. Ξίνισε από την αρχή το κίνημα. Πολύ στημένο. Ατομα της βαριάς φιλοσοφίας που μπλέκονται επί παντός επιστητού λέγοντας χαζομάρες. Πάντως σίγουρα δεν κάνουν αυτό που λένε, οικολογία. Μάλλον την ξέχασαν.

ΜΗΝ ψηφίσεις Δημοκρατική Συμμαχία. Η Μπακογιάννη είναι μέρος της ΝΔ και μεγάλο κεφάλαιο μάλιστα. Δείχνει αλλαγμένη και ότι έχει καταλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Ομως είχε και αυτή της ευκαιρίες της. Θα πρέπει να συνεχίσει να μας αποδεικνύει ότι πράγματι έχει αλλάξει. Γι' αυτές τις εκλογές όμως όχι.

ΜΗΝ Ψηφίσεις Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών. Ο Δημαράς έχει δοκιμαστεί και είναι παίχτης κλειδί για χαμηλότερα επίπεδα εξουσίας όπως ο δήμος. Για κυβέρνηση όμως είναι πάνω από τις δυνατότητες του και από την ομάδα που έχει δίπλα του. Οχι και εδώ.

ΜΗΝ Ψηφίσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι το ΚΚΕ σε άλλη συσκευασία.

Θα πρέπει να ψηφίσεις κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα. Θα γράψω την προσωπική μου γνώμη, αλλά εσύ αποφασίζεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδόν ναι. Εχει υπολείμματα ΚΚΕ, αλλά αν γίνει κυβέρνηση και τριφτεί θα δώσει λύσεις γιατί έχει επιμονή και είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Με απόκλιση +/- 15%

ΛΑΟΣ: Ο Καρατζαφέρης είναι καταφερτζής και στο τιμόνι του καραβιού τις δύσκολες στιγμές θέλεις έναν τέτοιο άνθρωπο. Εχει αποδείξει στην ευρωβουλή αλλά και στην Ελλάδα ότι τα καταφέρνει.

ΔΗΜΑΡ: Η ήρεμη δύναμη που έχει καταλάβει τα λάθη του ΚΚΕ. Οπως και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση και αν γίνουν κυβέρνηση με την τριβή θα γίνουν καλύτεροι.

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Ο Καμμένος έχει τα αρχίδια και ξέρει να φωνάζει για το δίκιο. Πιστεύω ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσει να κυβερνήσει. Είναι παθιασμένος και σίγουρα θα φέρει αλλαγές που χρειαζόμαστε.

Χρυσή Αυγή: Για κάποιο περίεργο λόγο όλοι την κατηγορούν για όλα τα "εγκλήματα" που ΘΑ κάνει αν μπει στην βουλή. Ομως πότε δεν έχει μπει στην Βουλή για να κάνει όσα την κατηγορούν. Πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να μπει στην βουλή και να της δοθεί η ευκαιρία.

Δημιουργία Ξανά: Ναι, ναι και πάλι ναι. Οποιος άνθρωπος είναι δημιουργικός, τουλάχιστον... κατά ελάχιστο... θα βάλει ένα λιθαράκι στο κτίσμα. Δεν θα καταστρέψει και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Κοινωνική Συμφωνία. Κατσέλη ΝΑΙ - Καστανίδης. ΟΧΙ. Η Κατσέλη έκανε τον γνωστό νόμο που προστατεύει από τα δάνεια των τοκο-τραπεζών. Εβαλε ένα μεγάλο λίθο. Εχει δείξει ότι έχει κοινωνική ευασθησία και της αξίζει να ξαναμπεί στην βουλή σε κυβερνητική θέση. Ο Καστανίδης δυστυχώς είναι κάτω του μετρίου, αλλά μπορούμε να τον υποστούμε και θα το κάνουμε.

Να σου θυμίσω ότι το άκυρο - λευκό - αποχή είναι η λύση για τους δειλούς. Εσύ έχεις πάρει την απόφαση να χτίσεις και το "εγώ θα λείπω" σημαίνει ότι είσαι σε λάθος ομάδα και λάθος απόφαση πήρες. Μάλλον δεν πήρες. Ούτε να το σκεφτείς λοιπόν.

δ) Σταμάτα την σπατάλη όσο διαρκεί η κρίση. Ακόμα και η καραμελίτσα του παιδιού, ακόμα και το τσιγάρο και το ένα ουίσκι, μας καθυστερούν να βγούμε από την κρίση. Σκέψου ότι όσο πιο γρήγορα βγούμε, τόσο πιο γρήγορα θα έχεις πάλι ζωή. Αν το καθυστερήσεις υπάρχει ο κίνδυνος να μην βγούμε καθόλου.

ε) Γύρνα πίσω στην γη. Σκέψου πως μπορείς να καλλιεργήσεις την γη, την κτηνοτροφία. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι το μέλλον. Ετσι θα εξασφαλίσεις την οικογένεια σου και θα βοηθήσεις στην οικονομία της χώρας. Ακόμα και αν όλα πάνε στραβά, το μαρουλάκι και το αυγό της κοτούλας τρώγονται.

Θα πρέπει να στήσεις την παραγωγή σου πάνω σε τρεις πυλώνες.

1) Αυτά που θα τρως καθημερινά.

2) Αυτά που θα πουλάς τοπικά.

3) Αυτά που θα εξάγεις.

Το μυστικό είναι στην γνώση και στην εκπαίδευση σε μικρή κλίμακα. Διάβασε στο ιντερνετ και δες στο youtube.com αντίστοιχα θέματα. Πάρε 10 γλάστρες και φύτεψε διάφορα λαχανικά. Πάρε ένα κουνέλι και μία κότα και είσαι έτοιμος για τα πρώτα βήματα.

ΜΗΝ πας μόνος σου... Από σήμερα πηγαίνουμε ΜΑΖΙ.

στ) Αν δεν μπορείς να γυρίσεις στην γη μην ανησυχείς. Κάνε όλα τα παραπάνω. Εχε τα μάτια σου ανοιχτά για ευκαιρίες. Βοήθα όπου μπορείς. Κανένα χέρι δεν περισσεύει και κάθε τι μπαίνει στην θέση του, κάνει καλύτερη την ζωή όλων μας.

Αυτά είχα να σας πω, χρόνος για συζητήσεις δεν υπάρχει άλλος. Τελειώνει με τις εκλογές. Μετά τις εκλογές έχει μόνο σήκωμα τα μανίκια και χτίσιμο. Για να χτίσουμε όμως πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε και να πετάξουμε τα μπάζα. Στις εκλογές θα πετάξουμε τους μπαζο-πολιτικούς. Με την τήρηση τον νόμο θα πετάξουμε τους μπαζο-πολίτες.

Αυτό το κείμενο είναι οι οδηγίες για να βγούμε γρήγορα από την κρίση. Τυπώστε το, διακινήστε το, προωθήστε το, συζητήστε το. Αν βρείτε πολλές αντιρρήσεις μην επιμείνετε... πρόκειται για μπάζα και τα μπάζα τα πετάμε.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ