2012-04-08 19:50:30
Φωτογραφία για Εκρηκτικό το κλίμα στο STAR - Η ΕΣΗΕΑ πάει την διοίκηση στον ΣΕΠΕ
Τα όσα διαδραματίζονται στο STAR τον τελευταίο καιρό μονό προβληματισμό προκαλούν καθώς όπως φαίνεται η διοίκηση του σταθμού αντιμετωπίζει με την πλέον αλαζονική συμπεριφορά τους εργαζόμενους του σταθμού. Ένας μεγάλος όγκος των εργαζομένων παραμένει απλήρωτος την ώρα όμως που η διοίκηση του σταθμού έχει βρει χρήματα για να να πληρώσει αποζημιώσεις στους 13 απολυμένους δημοσιογράφους την Παρασκευή και σε άλλους 9 τον Δεκέμβριο. Πριν ένα μήνα με το έτσι θέλω και φυσικά παράνομα η επιχείρηση αποφάσισε να αύξηση τον χρόνο εργασίας των εσωτερικών συντακτών κατά δύο ώρες ενώ γνωρίζει οτι υπάρχει το εθιμικό δίκαιο, αυτό οδήγησε την ΕΣΗΕΑ να καταγγείλει το περιστατικό στο ΣΕΠΕ καθώς αν και έστειλε επιστολή στο κανάλι που ζητούσε να σταματήσουν οι παρανομίες ωστόσο δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Συγκεκριμένα η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας την ακόλουθη επιστολή καταγγέλλοντας τον Τ/Σ «STAR CHANNEL»:


«Κύριοι, Σας καταγγέλλουμε την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» με διακριτικό τίτλο «STAR CHANNEL», που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, οδός Βιλτανιώτη αρ. 36, που εκπροσωπείται νόμιμα, για μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων συμβάσεως εργασίας των δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, πληροφορηθήκαμε ότι επιχειρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων των Συμβάσεων Εργασίας των (εσωτερικών) συντακτών, οι οποίοι από δεκαετία και πλέον εργάζονται στον ως άνω τηλεοπτικό σταθμό. Παρόλο που οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εργάζονται, όπως και όλοι οι συνάδελφοί τους στα λοιπά ΜΜΕ, επί 6ωρο από την ημέρα προσλήψεώς τους μέχρι σήμερα, τους ζητήθηκε να εργάζονται του λοιπού επί 8ωρο.

Με την υπ’ αρ. πρωτ. 827/6-3-12 επιστολή μας προ τον Δ/ντή Προσωπικού του Τηλεοπτικού Σταθμού «STAR», κ. Ισίδωρο Παπαμιχάλη, διαμαρτυρηθήκαμε για την εν λόγω αντισυμβατική και μη νόμιμη ενέργεια αυτή και ζητήσαμε την εφαρμογή των όρων των συμβάσεων, όπως αυτοί μέχρι σήμερα ισχύουν, ωστόσο, παρότι πέρασε ικανό χρονικό διάστημα δεν έχει επέλθει άρση της μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας των συναδέλφων μας,

Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες.» 

Την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη νέα γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του σταθμού για να αποφασίσουν την στάση που θα κρατήσουν απεναντι στην αδιάλλακτη στάση του προέδρου του καναλιού. Οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να έρθουν σε συνάντηση με τον Πάνο Κυριακόπουλο ωστόσο εκείνος αρνείται όποια συνάντηση. Πολλοί πλέον πιστεύουν ότι σε οριακό σημείο βρίσκονται και οι σχέσεις του Σταμάτη Μαλέλη με τον πρόεδρο του καναλιού γιατί θεωρεί ότι με την στάση που κρατάει δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να βρεθεί λύση. Την Παρασκευή σε συνέλευση των δημοσιογράφων αποφασίστηκε να γίνουν κινητοποιήσεις αυτή την φορά καθώς ο κόμπος έφτασε στο χτένι. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ