2013-09-01 07:00:04
Φωτογραφία για Η… λάθος συνταγή
Λιγδιάρηδες, παιδί μου, αυτοί οι εστιάτορες. Μες τα λάδια και την τσίκνα. Δεν μπορεί… Θα πρέπει να είναι κάποια κρυφή συνιστώσα του βρωμοσύριζα. Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ακόμα και μέχρι σήμερα ούτε δύο στους δέκα έριξαν τις τιμές; Ε; Πώς;

Γιατί, παρακαλώ, δεν πήγαν σαν κύριοι οι οκτώ και κάτι από τους δέκα να πάρουν ωραία-ωραία ο καθένας τους το πολύ κολακευτικό γαλάζιο ταμπελάκι, το οποίο τους παρέχει σχεδόν εντελώς δωρεάν ο σύλλογός τους; Να το μοστράρουν στην είσοδο, να δείξουν και αυτοί ότι νοιάζονται λιγάκι τον κοσμάκη, όπως κάνουν όλοι, μα όλοι-όλοι οι άλλοι; Ειδικά μετά την κάπως ηλίθια είναι η αλήθεια, αλλά πάντως ιστορική μείωση του Φ.Π.Α. από 23% σε 13%, δεν έχουν καμιά απολύτως δικαιολογία! Γιατί, λοιπόν;

Μονοφαγάδες! Κοτζάμ Πατριδάρχης, κέρβερος του έθνους, πήρε βαθειά ανάσα, απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και, σαν να μην έφθανε αυτό, εξετέθη ανεπανόρθωτα με τη χυδαία γλώσσα που χρησιμοποιεί παρά την ευγενική ανατροφή του. Κι έρχεται ο κάθε κάπελας να του πετάξει στα μούτρα για απάντηση ένα τρύπιο τραπεζομάντηλο, μια λεκιασμένη ποδιά κι ένα πολυκαιρισμένο Καλγκονίτ.


Καλά, δεν καταλαβαίνουν ότι θα το πληρώσουμε όλοι αυτό μια μέρα; Θα το μάθει η Τρόικα, που όπου νάναι καταφθάνει; Θα τους πει: «Χα! Τα ‘δατε που σας τα ‘λεγα;» Και βέβαια θα επαναφέρει τον Φ.Π.Α. στο προηγούμενο καθεστώς. Απ’ όπου η καλή μας κυβέρνηση είχε τραβήξει των παθών της τον τάραχο για να τον κατεβάσει!

Αλλά τι περιμένεις από αναρχοκομμουνιστές… Το νου τους μόνο στο φαΐ –εξ ου κι άνοιξαν φαγάδικο.

Όμως το Μαξίμου δεν μασάει. Τέτοια ξινισμένα φαγητά τουλάχιστον… Άλλωστε, με τη στάση τους οι εστιάτορες του σερβίρουν τώρα στο πιάτο μια θαυμάσια ευκαιρία να ταΐσει τουλάχιστον τα κανάλια, που τόσο πεινάνε αυτόν τον καιρό. Και θα την αδράξει!

Θα γίνει, λοιπόν, μια μεγάλης έκτασης κρατική διαφημιστική εκστρατεία, που θα πληρωθεί από τα δανεικά της Ευρώπης, για να τσοντάρουμε –δεν πειράζει– άλλη μια φορά όλοι μας τα κανάλια τη δύσκολη αυτή ώρα. Να πείσει το μήνυμα ομού κόσμο κι εστιάτορες. Να βγάλουν από το πλάι και οι διαφημιστές της κυβέρνησης το κατιτίς τους –που το δικαιούνται, εδώ που τα λέμε, αφού έχουν και αυτοί πλήρη συναίσθηση εθνικής ευθύνης κι επίγνωση της εθνικής αποστολής τους.

Τότε είναι που θα πάρουν οι εστιάτορες ένα γερό μάθημα. Διότι θα κάθεται ο κόσμος στο σπίτι του να παρακολουθεί τα χορταστικά προγράμματα της νέας τηλεοπτικής σαιζόν, και θα μαγειρεύει και ο ίδιος τις εξαιρετικές παραδοσιακές ή και πιο γκουρμέ συνταγές αρχείου, που θα εκτελούν μπροστά στα μάτια του. Άσε που θα ‘χουμε επιτέλους πρόσβαση στα ληγμένα, και ύστερα ποιος μας πιάνει… Συνταγές, και αυθεντικές, και επιμελημένες, και με φθηνά υλικά και με λεπτή τέχνη. Όχι σαν τα σιχαμένα μαγέρικα, που τα ρίχνουν όλα με το φτυάρι, χύμα μες την κατσαρόλα.

Μάλιστα, κύριε! Ορίστε μας!.. Δεν θα δαπανά αλόγιστα τα χρήματά του ο κόσμος εδώ κι εκεί, λες και μας τρέχουν από τα μπατζάκια. Όχι όπως παλιά, που πάλι δεν σπλαγχνίζονταν οι Έλληνες την έρημη αυτή χώρα, και σκορπούσαν αμέριμνα το βιός τους στις μάσες και τα σούρτα-φέρτα. Ένα τραπέζι τίγκα, να φάει κανείς το σκασμό… Και φέρε το ένα, φέρε το άλλο, βάλε κι από ‘κείνο, άσε και δυό τέτοια στη μέση, πιάσε και γιαούρτι με μέλι μετά… Αμάν πια, αθεόφοβοι!

Κατάλαβες, φίλε μου… Εκεί, δηλαδή, που θέλει να μας γυρίσει ο βρωμοσύριζα. Αμαρτία. Τώρα μάλιστα που ακούω ότι η Οικονομία πετάει Ναι, ναι, πετάει, που λέτε… Άρα; Άρα, μάλλον σαχλαμάρες έλεγε ο Σαμαράς ότι ήταν λάθος η συνταγή, ε;
by Sotos
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ