2013-09-03 21:23:03
Φωτογραφία για Κλείσιμο χωρίς αποζημίωση για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και Λάρκο ζητεί η τρόικα
Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση, καθώς η τρόικα απέρριψε την αναδιάρθρωση εν λειτουργία των ΕΛΒΟ και ΕΑΣ και της Λάρκο και ζητά να... ακολουθηθεί συνταγή αλά ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, χθες έφτασε στο υπουργείο το e-mail στο οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών χαρακτήριζαν τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία μη ρεαλιστικές και μη βιώσιμες. Όπως ανέφεραν οι τροϊκανοί «πρέπει να εξετάσετε το κλείσιμο των επιχειρήσεων», χωρίς, μάλιστα, να δοθεί αποζημίωση στους εργαζομένους που θα απολυθούν. «Στείλαμε περασμένη εβδομάδα πρόταση που ετοιμάσαμε – την είχε κάνει αποδεκτή το υπουργείο Οικονομικών και έδωσε "πράσινο φως" ο Αντώνας Σαμαράς να σταλεί στην τρόικα» είπε η Φώφη Γεννηματά.

Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη η κ. Γεννηματά ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και τον υπουργό Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο. «Ζήτησα να γίνουν παρεμβάσεις στο ανώτατο δυνατό επίπεδο γιατί υπό την πίεση της επόμενης δόσης αργά ή γρήγορα το θέμα θα έρθει σε αδιέξοδο» ανέφερε η κ. Γεννηματά, μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Πλέον ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει πάνω του το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «θα δοθεί μάχη». «Μίλησα με Σαμαρά μου είπε ότι ‘είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά πάμε για μάχη’» είπε η κυρία Γεννηματά.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ