2013-09-03 21:47:09
Φωτογραφία για Aχαΐα: Συναπάντημα των Μαζαρακιωτών στην Αγία Παρασκευή
Με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή, θρησκευτική λαμπρότητα και με αισθήματα ευγνωμοσύνης και πατριωτικής περηφάνιας γιόρτασαν οι απανταχού ΜΑΖΑΡΑΚΙΩΤΕΣ το δικό τους συναπάντημα στη Ρακίτα, με αφορμή τα έργα ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, της πλατείας της Αγ. Παρασκευής, όπου εγκαινιάσθηκαν με πανηγυρική θεία λειτουργία υπέρ υγείας όλων των απανταχού Μαζαρακιωτών και των παραθεριστών.

Πριν λίγους μήνες μια επιτροπή πρωτοβουλίας, με την ευχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου και την συνεργασία του εκκλησιαστικού συμβουλίου και του εφημέριου π. Βασιλείου ανέλαβε, να ανεγείρει ένα καλαίσθητο πέτρινο καμπαναριό και μία πέτρινη βρύση αφού προηγουμένως λιθόστρωσε την μεγάλη πλατεία που περιβάλλει την εκκλησίας του 17ου αιώνα, όπου εκεί δόθηκε και η τελευταία νικηφόρα μάχη της Καυκαρίας κατά των χιλιάδων στρατευμάτων του Ιμπραήμ, το 1827

Την συγκέντρωση χαιρέτησε εκ μέρους της επιτροπής η δίδα Ειρήνη Αλεξοπούλου, υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Αθηνών με σπουδές Γενετικής στο Λονδίνο, όπου ευχαρίστησε παλιούς και νέους συμπατριώτες και αποκάλυψε ότι το επόμενο έργο θα ναι η ανέγερση Ηρώου προς τιμήν των Μαζαρακαίων που έδωσαν την ζωή τους κατά την τελευταία μάχη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που εγκαινίασε την εθνική παλιγγενεσία.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο π. Υφυπουργός, Ανεξάρτητος Βουλευτής και Γεν. Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κόμματος κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Δύμης Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, επικεφαλής αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Στεργιόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Πατρών και περιχώρων κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο πολυσέβαστος παλαιός Πρόεδρος της ιατρικής εταιρείας και κλινικάρχης κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου.

Κατά την θεία λειτουργία προΐστατο και κήρυξε το λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Μπακογιάννης ενώ συλλειτούργησε ο συγχωριανός π. Ιωάννης

Στη συνέχεια κάθισαν- αλλά παλαιά- όλοι σε κοινή τράπεζα στη «ταβέρνα του ΣΟΥΡΑ» της Ρακίτας.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι τραβηγμένα εκ Μαζαρακίου καταγόμενου φωτογράφου Γιάννη Ανδριτσόπουλου.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ