2013-09-03 22:22:20
Φωτογραφία για Ο George ετοιμάζει come back ?
Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Μην με ενοχλείς, για να μην σε ενοχλώ ήταν η συμφωνία που διαμορφώθηκε ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου στη συνάντηση που είχαν στις αρχές του καλοκαιριού.

Μια συμφωνία που φαίνεται ότι δεν ισχύει πλέον καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να περάσει στην αντεπίθεση προκειμένου να αποκαταστήσει,όπως εξηγεί σε άτομα του στενού του κύκλου, το όνομα Παπανδρέου.

Γιώργος Παπανδρέου που νιώθει ιδιαίτερα εκνευρισμένος τόσο από τη στάση της δικομματικής κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, στην οποία συμμετέχει κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και από την έντονη κριτική που δέχεται. Κριτική την οποία θεωρεί άδικη καθώς όπως εκμυστηρεύεται στους συνεργάτες του '' ο Σαμαράς κατ ΄αναλογία παίρνει δέκα φορές πιο επώδυνα μέτρα σε σύγκριση με τη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τη διετία '09-'11'' .

Η πεποίθηση του αυτή για την αδικία που συντελείται εις βάρος του σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο πρόσωπό του- όπως στη περίπτωση των κατοίκων της Σάμου, όπου αναγκάστηκε στη κυριολεξία να φυγαδευτεί από το νησί- αλλά και οι δηλώσεις στελεχών της σημερινής κυβέρνησης που ρίχνουν όλη την ευθύνη στη περίοδο της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - με τελευταία τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια εβδομάδα μετά τα μέσα Αυγούστου,έστειλε e-mail σε όλους τους συνεργάτες,πρώην και νυν, ζητώντας τους να καταγράψουν τις εμπειρίες τους όπως εκείνοι τις βίωσαν στους τομείς τους από την εφαρμογή της πολιτικής τη διετία 2009-2011,παραθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένα στοιχεία. Σκοπός είναι να συγκεντρωθεί υλικό, το οποίο μετά από την κατάλληλη αξιολόγηση θα χρησιμοποιηθεί στην ομιλία που ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για τα γενέθλια του κινήματος.

Επίσης, το συγκεκριμένο υλικό, αφού εμπλουτιστεί και με τα κατάλληλα στοιχεία θα αποτελέσει το βραχίωνα πάνω στον οποίο θα στηριχτεί το βιβλίο που ετοιμάζει. Ένα βιβλίο με θέμα όλα όσα έγιναν πριν και μετά την υπογραφή του μνημονίου.

Είναι ολοφάνερο ότι ο Γιώργος, ο γιος του ιδρυτή του κινήματος, αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει. Ο κύκλος των διαλέξεων και των σεμιναρίων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και εκπαιδευτικά ιδρύματα ολοκληρώθηκε. Για τον ίδιο όμως φαίνεται πως δεν έχει ολοκληρωθεί η πολιτική του σταδιοδρομία.

Τα 39α γενέθλια του κινήματος, ίσως να είναι η ευκαιρία που ψάχνει να αποκαταστήσει στο χώρο το ΠΑΣΟΚ το όνομά του και να αφήσει, μέσα από την ομιλία του, τις κατάλληλες αιχμές για τη διακυβέρνηση του Βενιζέλου λέγοντας ότι έπεσε στη παγίδα του λαϊκισμού του Αντώνη Σαμαρά.

Φήμες λένε ότι ήδη έχει κινητοποιηθεί ο κομματικός, ο παπανδρεϊκός κομματικός μηχανισμός ώστε την ώρα της ομιλίας του να παραστούν στελέχη που θα τον χειροκροτήσουν.

Την ίδια ώρα στο γραφείο του, τα στελέχη εργάζονται πυρετωδώς και έρχονται σε επαφή με ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, κυρίως τεχνοκράτες και επιστήμονες.

Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως αν ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεφε κι έβγαζε από το κάδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ θα ανέβαζε αυτόματα ποσοστά. Άλλοι πάλι λένε πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για ηγετική θέση απλά για κάποια θέση επιτίμου σε όποιο νέο κόμμα δημιουργηθεί στο χώρο της κεντροαριστεράς τώρα που γίνονται και οι κατάλληλες διεργασίες.

Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε στην Ελλάδα, όπου ο πολίτης δεν χαρακτηρίζεται από την πολιτική του συνείδηση αλλά από την κομματική του ταυτότητα,μια ταυτότητα που αδυνατεί να αποβάλλει.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, ο κύριος ''λεφτά υπάρχουν'' θα είχε κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και να εξηγήσει τα γιατί και τα πώς.

 Να εξηγήσει γιατί συνομιλούσε κρυφά με τον Στρος Καν 4 μήνες πριν αναλάβει την εξουσία και πώς η χώρα μετά από αλλεπάλληλα υπουργικά συμβούλια από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου οδηγήθηκε στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ. Υπουργικά συμβούλια που πρακτικά δεν είχαν κρατηθεί ενώ την ίδια ώρα σε ένα δεύτερο επίπεδο οι συνομιλίες με την Ευρωπαίους έχουν κρατηθεί ως εφτασφράγιστο μυστικό που μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γνωρίζουν.

Θα είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη λίστα Λαγκάρντ, το γεγονός ότι αποκαλούσε τον Ελληνικό λαό διεφθαρμένο και πολλά πολλά άλλα.Αυτά, βέβαια, σ΄ένα άλλο κράτος γιατί εδώ είναι Ελλάδα και τα κομματικά μαντριά συγχωρούν κι ο ψηφοφόρος λησμονεί και πολιτικοί σαν τον Γιώργο μπορούν να κάνουν εντυπωσιακά come back.

Εν αναμονή ,λοιπόν της αυριανής του ομιλίας στο διήμερο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ.
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ