2013-09-03 23:35:04
Φωτογραφία για ΠΑΥΛΙΔΗΣ : ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ, ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ
Στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά μαζί με την ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ξεκίνησαν την Τρίτη (3/9) τις προπονήσεις και οι τέσσερις πολίστριες που βρίσκονται αυτή την χρονική περίοδο στη διάθεση του Χάρη Παυλίδη, καθώς οι διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες θα αρχίσουν να ενσωματώνονται στην ομάδα από την επόμενη εβδομάδα.

Για την ακρίβεια δεν ήταν τέσσερις αλλά... πέντε καθώς η Μαρία Μπαλωμένακη μπορεί να σταμάτησε από την ενεργό δράση όχι όμως και τη συνήθεια που είχε ως αρχηγός να πέφτει πρώτη στην πισίνα.

Η Άλκηστη Αβραμίδου, η Φιλιώ Μπαλωμενάκη, η Εύη Τετζαλίδου και η Μαρία Βασιλακοπούλου ήταν παρούσες στο πρώτο κάλεσμα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος δήλωσε:

"Κάθε φορά που ξεκινά μία καινούργια αγωνιστική σεζόν θέτουμε στόχους και κάνουμε όνειρα. Θέλουμε να αρχίσουμε, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα, χωρίς υπερβολές, σεμνά και ταπεινά. Δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ότι αποτελεί αυτοσκοπό η κατάκτηση του πρωταθλήματος ή η είσοδος στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ. Σίγουρα είναι μέσα στα όνειρα και στις φιλοδοξίες μας αλλά ο κατεξοχήν στόχος πρέπει να είναι ένας. Να είναι η ομάδα λίγο καλύτερη από πέρυσι, να συνεχίσει την ανοδική πορεία που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά".


Ο τεχνικός της ομάδας πόλο γυναικών του Θρύλου πρόσθεσε:

"Αυτό που πετύχαμε πέρσι είναι η βάση μας. Αυτό θα είναι η αφετηρία μας. Όχι να έχουμε μόνο καλύτερη απόδοση αλλά να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι σε συνάρτηση και από το επίπεδο που θα βρεθούν οι αντίπαλοί μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Ελπίζω το τέλος να μας βρει ικανοποιημένους".

   

Σε ερώτηση για την μεταγραφή που αποτέλεσε την είδηση του καλοκαιριού στο γυναικείο πόλο της Ευρώπης είπε:

"Η απόκτηση της Μπούικα μας δίνει δύναμη στα δύο μέτρα. Έχω πει ξανά, ότι το πόλο είναι τα άθλημα των φουνταριστών και των τερματοφυλάκων. Αυτοί αποτελούν τη βάση της κάθε ομάδας. Με τη Μπούκα και την Μαργαρίτα Πλευρίτου έχουμε ένα πολύ καλό δίδυμο φουνταριστών και σαφώς θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τους νέους κανονισμούς, που περιμένουμε να εφαρμοστούν από εδώ και στο εξής, οι οποίοι μάλιστα θα δίνουν πλεονέκτημα στην επιτιθέμενη ομάδα. Όποια ομάδα έχει σε καλή ημέρα τους φουνταριστούς της θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίζει το παιχνίδι λόγω των περισσοτέρων αποβολών που θα σφυρίζονται. Με την Μπούικα πλέον στην ομάδα αυξάνεται η δύναμή μας".

Από τον Χάρη Παυλίδη ζητήθηκε να κάνει μία αναφορά για τον μικρό μέσο όρο ηλικίας και τόνισε:

"Σίγουρα έφυγαν από την ομάδα δύο κοπέλες με μεγάλη εμπειρία. Οι παλαιότερες παίκτριες που έχουν κερδίσει και πρωταθλήματα και περιμένω πλέον από τις πιο μικρές σε ηλικία, αυτές που είχαν πέρυσι το ελαφρυντικό της πρώτης χρονιάς ως βασικές σε ομάδα του επιπέδου του Ολυμπιακού να είναι αρκετά καλύτερες ώστε να σηκώσουν το βάρος της ομάδας και φυσικά να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα αντισταθμίσουμε αυτό που χάσαμε σε εμπειρία από τον ενθουσιασμό και την ποιότητα των νεαρότερων κοριτσιών".

Τι έχει να υποσχεθεί στους φίλους της ομάδας;

"Αυτό που εγώ μπορώ να υποσχεθώ, και είναι μία υπόσχεση που προσπαθούμε ως ομάδα να κρατήσουμε κάθε χρόνο, είναι ότι οι φίλαθλοί μας θα δουν μία ομάδα που θα χαίρονται να τη βλέπουν να παίζει πόλο. Είναι αυτονόητο ότι θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας αλλά και ο τρόπος του παιχνιδιού που θα παίζουμε θα είναι τέτοιος που θα κάνει τον κόσμο να συμπαθήσει την ομάδα και θα είναι ο βασικός λόγος να έρθει στο κολυμβητήριο για να δει τα παιχνίδια μας", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Χάρης Παυλίδης.

Μετά την αποχώρηση της Μπαλωμενάκη από την ενεργό δράση το περιβραχιόνιο της αρχηγού παραμένει σε …κρητικό μπράτσο καθώς η νέα αρχηγός είναι η Φιλιώ Μπαλωμενάκη που είπε:

"Είναι μεγάλη μου τιμή που θα είμαι αρχηγός στον Ολυμπιακό. Εύχομαι να φανώ αντάξια της τεράστιας ιστορίας της ομάδας και του συλλόγου".

Για τους στόχους της νέας χρονιάς τόνισε πως είναι όπως κάθε χρόνο υψηλοί:

"Στον Ολυμπιακό αποτελεί στόχο, κάθε χρονιά, να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς υποχρεώσεις μας. Εφέτος είμαστε ανανεωμένη ομάδα και πήραμε μία ξένη φουνταριστή παγκόσμιας κλάσης. Θέλουμε λοιπόν να εμφανιστούμε καλύτερες από την προηγούμενη χρονιά. Πέρυσι, δείξαμε ότι η ομάδα διαθέτει ταλέντο και θα φροντίσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, καθώς και οι μικρότερες σε ηλικία συμπαίκτριές μας θα έχουν περισσότερη εμπειρία. Δεν αλλάζει τίποτα στην ομάδα καθώς το σύνθημα που έχουμε τα τελευταία χρόνια παραμένει το ίδιο. Δουλειά, δουλειά, δουλειά και χαμηλοί τόνοι. Το κλίμα ήταν και παραμένει εξίσου καλό. Το μόνο που εύχομαι είναι να έχουμε υγεία και να μην υπάρξουν προβλήματα τραυματισμών".

Τις πρώτες της δηλώσεις ως παίκτρια του Ολυμπιακού έκανε η Μαρία Βασιλακοπούλου που δεν έκρυψε πως πήγε στην προπόνηση …άυπνη:

"Δεν μπορούσα να κοιμηθώ χθες το βράδυ. Δεν είναι μικρό πράγμα από τη μία στιγμή στην άλλη να κολυμπάς με τόσο σπουδαίες συμπαίκτριες στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Το κλίμα είναι άριστο και ο τρόπος που με υποδέχτηκαν όλοι στην ομάδα με έκανε να ξεπεράσω το αρχικό τρακ. Είμαι ενθουσιασμένη αλλά ταυτόχρονα και πολύ αγχωμένη. Ανυπομονώ να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς. Είμαι αποφασισμένη να δουλέψω ακόμη περισσότερο ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας και να δικαιώσω τον προπονητή μου για την επιλογή να μου εμπιστευτεί μία θέση στο ρόστερ".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ