2013-09-04 00:06:03
Φωτογραφία για ΟΟΣΑ: Βελτίωση στις οικονομικές προοπτικές σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Σταδιακή βελτίωση των οικονομικών προοπτικών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, βλέπει ο ΟΟΣΑ, ενώ προβλέπει... υποτονικούς ρυθμούς ανάπτυξης για τις αναδυόμενες χώρες, στην ενδιάμεση έκθεσή του.

Η ανάκαμψη των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών ενισχύθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και ο ρυθμός ανάπτυξής τους αναμένεται να διατηρηθεί σε αντίστοιχο επίπεδο και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναφέρει.

Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με ενθαρρυντικούς ρυθμούς στη Βόρειο Αμερική, την Ιαπωνία και τη Βρετανία, ενώ η Ευρωζώνη ως σύνολο δεν βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Ωστόσο, η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σε πολλές μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες.

Αν και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα φαίνεται να έχει περάσει το κατώτερο επίπεδο, η αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές -εν μέρει λόγω της συζήτησης για τον περιορισμό των μέτρων νομισματικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ- τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αριθμός αναδυόμενων οικονομιών, ιδιαίτερα εκείνων με υψηλά ελλείμματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών τους.

Η επιβράδυνση στις αναπτυσσόμενες οικονομίες σημαίνει ότι η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα συνεχίσει να είναι νωχελική, σημειώνει η έκθεση.

Ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι δεν έχει εξασφαλισθεί ακόμη σταθερά η βιώσιμη ανάκαμψη των οικονομιών των χωρών-μελών του.
lay-out.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ