2013-09-04 18:45:04
Φωτογραφία για Νομοθετική ρύθμιση για την ομαλή μεταφορά των μαθητών επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών
Για το ενδεχόμενο να βρεθεί στον «αέρα» η μετακίνηση των μαθητών για την νέα σχολική χρονιά λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων του διαγωνισμού, απαντά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ιωάννης Μιχελάκης μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. 24001/11-6-2013 «Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες» προβλέπεται ότι εντός τριάντα ημερών οι Περιφέρειες όφειλαν να δημοπρατήσουν τους διαγωνισμούς με τους οποίους μεταφέρεται το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών, ήτοι το 70% του συνόλου των δικαιούμενων μεταφοράς. «Ο διαγωνισμός δεν ήταν δυνατόν να προκηρυχθεί άμεσα, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων που έχει η σχετική ΚΥΑ» είχε επισημάνει ο κ. Αυγενάκης.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών: «στο πλαίσιο της παρεχόμενης υποστήριξης προς τις Περιφέρειες της Χώρας, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαπιστώσει ότι σχεδόν καμία από τις Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας δεν έχει προχωρήσει σε δημοσίευση σχετικής προκήρυξης.»

Προσθέτει μάλιστα ότι: «δεδομένου ότι είναι πρακτικά αδύνατο να κηρυχθούν ανάδοχοι με την έναρξη της επικείμενης σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και την ομαλή μεταφορά των μαθητών.» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ