2013-09-04 19:02:04
Φωτογραφία για Η «Βαλκανική Πλατεία» ενώνει τους δήμους...
● Συνεργασία σε θέματα υποδομών και πολιτισμού ζήτησε από το δήμο Νεάπολης-Συκεών ο δήμαρχος του Μπλαγκόεβγκραντ Βουλγαρίας ● Με βραδιά θεάτρου και με παραμύθια για τα παιδιά συνεχίζεται αύριο το πρόγραμμα Την τεχνογνωσία και την εμπειρία του δήμου στο θέμα της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης ζήτησε η αντιπροσωπεία του δήμου Μπλαγκόεβγκραντ, η οποία, με επικεφαλής το δήμαρχο Ατανάς Καμπίτοφ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με αφορμή την παρουσία της στην επίσημη έναρξη της «Βαλκανικής Πλατείας».

Τη βουλγαρική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (Κ.Ε.Υ.Ν.Σ.) Κώστας Νικολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας με τοπική αρμοδιότητα στη Δ.Ε. Νεάπολης Θόδωρος Κυζιρίδης, οι οποίοι μετέφεραν στους Βούλγαρους αυτοδιοικητικούς μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, που απουσίαζε στην Αθήνα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, για στενή συνεργασία μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων δήμων. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο επικεφαλής του Γραφείου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του δήμου Νεάπολης-Συκεών Γιάννης Πολυχρονιάδης και το στέλεχος της Κ.Ε.Υ.Ν.Σ. Γιάννης Κάλτσος.


Όπως ανέφερε ο κ.Καμπίτοφ, ο δήμος Μπλαγκόεβγκραντ αντιμετωπίζει παρόμοιο θέμα με τη διεκδίκηση χώρων πρώην στρατοπέδων για κοινωφελείς σκοπούς, ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον για την από κοινού αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με έμφαση στον πολιτισμό, ενόψει της διεκδίκησης του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2019. Οι κύριοι Νικολόπουλος και Κυζιρίδης έκαναν λόγο για ουσιαστική συνέχεια και περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων και των προοπτικών συνεργασίας επιπλέον στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της προώθησης της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης Ελλήνων και Βουλγάρων επιχειρηματιών (όπως ίσχυε παλαιότερα με τη λειτουργία ανάλογου Κέντρου), και των κοινωνικών υπηρεσιών και της εκπαίδευσης. Επιπλέον, και οι δύο πλευρές επισήμαναν την ανάγκη δημιουργίας νέων τεχνικών συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων πόλεων, καθώς και σε οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο λαούς.

Το δήμαρχο του Μπλαγκόεβγκραντ συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Βαλερί Σμιλένοφ, η διευθύντρια «Ανθρωπιστικών Δραστηριοτήτων» Χριστίνα Σόποβα και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Αντρέι Νοβάκοφ. Να σημειωθεί ότι ο δήμος του Μπλαγκόεβγκραντ αδελφοποιήθηκε το 1991 με τον πρώην δήμο Νεάπολης και ο νέος διευρυμένος δήμος Νεάπολης-Συκεών επικύρωσε εκ νέου την αδελφοποίηση με την πόλη της Βουλγαρίας.

Συνέχεια στο πρόγραμμα με θέατρο

Στο μεταξύ το κύριο πρόγραμμα της «Βαλκανικής Πλατείας» συνεχίζεται αύριο, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, με βραδιά θεάτρου. Ειδικότερα, θα ανέβουν οι παραστάσεις «Διακοπή ρεύματος» & «Η μεγάλη κομπίνα» του Κώστα Μουρσελά, από το Θεατρικό Εργαστήρι Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης «Θέσπις», και «H συμπεθερά τζιαι η συμπεθέρα….» του Ανδρέα Κουκίδη, από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Δήμου Αραδίππου Κύπρου.

Η βραδιά θεάτρου αρχίζει στις 9 το βράδυ και θα φιλοξενηθεί στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη), με ελεύθερη είσοδο.

►►Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου θα δοθεί μουσική συναυλία από τα συγκροτήματα Kottarashky and The Rain Dogs και Koza Mostra, μετά τις 9 το βράδυ, στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, με ελεύθερη είσοδο.

►►Το αυριανό (5.9) Παιδικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση του παραμυθιού «Η χρυσομηλιά» των Ανθής Θάνου και Παναγιώτη Κούλελη, με συνοδεία ζωντανής μουσικής , στον παιδότοπο (περιοχή Στρεμπενιώτη), από τις 8 έως τις 9 το βράδυ.

Αμέσως μετά, από τις 9 έως τις 10 το βράδυ, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία για μια «Ξενάγηση στον… ουρανό», να παρατηρήσουν και να θαυμάσουν τον ουρανό του Σεπτεμβρίου, με ειδικά τηλεσκόπια και την καθοδήγηση των μελών του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου 11Χ11 (δίπλα στην Παιδική Σκηνή, περιοχή Στρεμπενιώτη).

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί το παιδικό βιβλίο «Το παραμύθι της μουσικής» της Βασιλικής Νευροκοπλή, στον παιδότοπο (περιοχή Στρεμπενιώτη) από τις 8 έως τις 9 το βράδυ. Θα ακολουθήσει η παράσταση «Το μαγεμένο δέντρο» από το Θέατρο Σκιών Αγαπίου, στον παιδότοπο από τις 9 έως τις 10.30 το βράδυ.

Επίσης, έως και τις 7 Σεπτεμβρίου (καθημερινά 7μ.μ.-8.30μ.μ.), η Ανθή Χρυσοπούλου (Αχτένιστα Πινέλα) με την εκδήλωση «Η γειτονιά μου όλος ο κόσμος!», μαθαίνει στα παιδιά παραδοσιακά βαλκανικά παιχνίδια, στον παιδότοπο της περιοχής Στρεμπενιώτη. Επίσης, στον ίδιο χώρο γίνεται δωρεάν οδοντιατρική εξέταση στα παιδιά με την κινητή μονάδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ