2013-09-04 21:20:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Bρώμικα παραμένουν ακόμα τα σχολεία
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Καθαριστών και Καθαριστριών Πατρών, αναφέρονται τα παρακάτω:

"Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και των Σωματείων Καθαριστών στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπήρξε η προφορική δέσμευση των υπευθύνων για παραμονή των ήδη απασχολούμενων συμβασιούχων καθαριστών και καθαριστριών στα δημόσια σχολεία.

Εν αναμονή της σχετικής Εγκυκλίου τα σχολεία παραμένουν ακαθάριστα, διότι τα περισσότερα από αυτά απασχολούν συμβασιούχους καθαριστές και καθαρίστριες. Παρέμβαση για το ίδιο θέμα έγινε και από πλευράς του Αντιδημάρχου Πατρέων, κου Ανδρέα Φίλια, ως γνώστη των προβλημάτων της πατραϊκής κοινωνίας και κατ’ επέκταση της αναγκαιότητας για άμεση αποστολή της σχετικής Εγκυκλίου. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ακόμα καμία απάντηση!!!

Τι προσπαθούν να επιτύχουν τα αρμόδια Υπουργεία; Δεν είναι θέμα μείζονος σημασίας η υγιεινή των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία; Δεν είναι θέμα μείζονος σημασίας η πολυετής εργασία των συναδέλφων συμβασιούχων καθαριστών και καθαριστριών, οι οποίοι υπογράφουν επί πολλά χρόνια συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων βρισκόμενοι σήμερα «μετέωροι» στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί;


Πρέπει επιτέλους η κάθε Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δοθεί λύση άμεσα και οριστικά τόσο για τον καθαρισμό των σχολείων, όσο και για το μέλλον των συναδέλφων. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα ευαίσθητο περιβάλλον, που αφορά κυρίως παιδιά ηλικίας 4-18 ετών και για ένα σχολικό περιβάλλον (ολοήμερα, νυχτερινά, εσπερινά, σχολεία ειδικής αγωγής) στο οποίο καλούμαστε λόγω του διευρυμένου ωραρίου σε καθημερινή βάση να προσφέρουμε άριστα τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του με όρους υγιεινής."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ