2013-09-05 00:13:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Τ.Α.Σ. αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα
Την απόφαση να προχωρήσουν σε συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, εφόσον δεχθεί την πρότασή τους και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων, αποφάσισαν στη διάρκεια σημερινής συνέλευσης οι εργαζόμενοι του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Αχαΐας και του ΤΑΠ Ηλείας.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ και πρώην υπηρεσιών ΥΠΕΧΩΔΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωσή τους:

«Η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικα και τις επιταγές των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων , προχωρά στην αποδόμηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και στη διάλυση του δικτύου αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, με την κατάργηση όλων των περιφερειακών Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και Πυροπλήκτων (Αχαΐας, Ηλείας, Κοζάνης, Λευκάδας, Καλαμάτας, Αχαρνών κλπ).

Οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι μόνο υπηρεσίες αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, αλλά κινητοποιούνται άμεσα μετά από μια φυσική καταστροφή σε θέματα αυτοψιών, ελέγχου και επανελέγχου επικίνδυνων κτιρίων, άρσης επικινδυνοτήτων, κατεδαφίσεων επικινδύνων και ετοιμόρροπων κτιρίων σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και εκτέλεσης επειγόντων δημόσιων έργων.


Το έμπειρο στελεχιακό προσωπικό που έχει αναλάβει την εφαρμογή των προγραμμάτων στεγαστικής συνδρομής και στήριξης των πληγέντων και έχει συμβάλλει στην αποκατάσταση των επιπτώσεων από τα αλλεπάλληλα καταστροφικά συμβάντα που έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα (Ηλεία και Αχαΐα) τίθεται στο σύνολό του άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Οι εργαζόμενοι στον ΤΑΣ Αχαΐας και στο ΤΑΠ Ηλείας βρισκόμαστε, μετά την προκήρυξη της ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ, σε δύο συνεχόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις 2-3 και 4-5 Σεπτεμβρίου ζητώντας:

Να παραμείνει κρατική υπόθεση η αποκατάσταση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να καλυφθεί γεωγραφικά η χώρα με μόνιμες δομές αποκατάστασης και δράσεις πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα το έμπειρο και εξειδικευμένο στελεχιακό και υποστηρικτικό προσωπικό .

Να δοθεί άμεσα λύση από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΤΑΣ Αχαΐας και του ΤΑΠ Ηλείας, ώστε να συνεχιστούν χωρίς καμία καθυστέρηση τα προγράμματα στεγαστικής συνδρομής που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα προβλήματα που προκύπτουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στις επιλογές της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι των ΤΑΣ και ΤΑΠ (Αχαΐας, Ηλείας, Κοζάνης) σε περίπτωση που δοθεί άμεση λύση είναι διατεθειμένοι να εργαστούν χωρίς υπερωριακή αποζημίωση, προκειμένου να καλυφθεί το κενό εργασίας λόγω της συμμετοχής τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι των ΤΑΣ – ΤΑΠ σε σημερινές μαζικές συνελεύσεις αποφάσισαν να προτείνουν στην ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος».

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ