2013-09-05 12:21:29
Φωτογραφία για Αρθρο-ύμνος της Al-Ahram για την Ελλάδα: Να υποδεχθούμε τον Βενιζέλο ως “Αραβα φίλο”
Στο πλαίσιο της προβολής της Ελλάδας και της θετικής στάσης της απέναντι στην Αίγυπτο, που κορυφώνεται με την επίσκεψη του Έλληνα Αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, τα τοπικά ΜΜΕ εξακολουθούν και προβάλλουν εκτενώς τη χώρα μας.

Η κρατική εφημερίδα Al-Ahram δημοσιεύει θετικότατο για τη χώρα μας άρθρο γνώμης, του πολιτικού συντάκτη, κ. Gamal Zaida. Τίτλος: «Στρέψτε την προσοχή σας προς την Ελλάδα».

Ο συντάκτης στον πρόλογο του δημοσιεύματος γράφει:

«Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές κινούμαστε βάσει εντυπώσεων και ξεχνάμε τα περιφερειακά και εθνικά μας συμφέροντα. Μιλώντας για τα συμφέροντα, παιανίζουμε για την Τουρκία, που μας άφησε μια απεχθή αποικιοκρατική ιστορία, που έθεσε για 500 χρόνια αυτή τη Χώρα έξω από τη ροή της Ιστορίας».

Στη συνέχεια, ακολουθεί το παρακάτω κείμενο:

«Και ξαφνικά, εμφανίζεται κάποιος κύριος σαν τον Ταγίπ Ερντογάν, γεμάτος υπεροψία και εγωισμό, να πασχίζει να ορίσει ποια πορεία θα ακολουθήσει η Αίγυπτος, να υποστηρίζει μια τρομοκρατική Οργάνωση ενάντια στη θέληση του Λαού της Χώρας και να δολοπλοκεί διεθνώς με άλλες πλευρές, για να καταπνίξει την Επανάσταση της 30ής Ιουνίου.


Αύριο (σήμερα), πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αίγυπτο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.. Αυτόν τον κύριο οφείλουμε να τον καλωσορίσουμε, όπως καλωσορίσαμε τους [Άραβες] φίλους μας, που στάθηκαν στο πλευρό μας στις δύσκολες στιγμές: τον Βασιλέα της Σαουδικής Αραβίας και τον Λαό της, τα Εμιράτα, το Κουβέιτ και τη Ιορδανία.

Υπάρχει σωρεία λόγων για αυτό το καλωσόρισμα Πρώτος λόγος: Γιατί η [φιλική] στάση της Ελλάδας είναι σαφής και με το παραπάνω.. Ο Έλληνας υπουργός με τις δηλώσεις του, δείχνει ότι η χώρα του έχει αντικειμενική εικόνα και πλήρη κατανόηση, αναφορικά με την παρούσα κατάσταση στην Αίγυπτο και αντιλαμβάνεται την ανάγκη για την αλλαγή πορείας μετά τις 30 Ιουνίου. Υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση και φιλία

Δεύτερος λόγος: Γιατί η Ελλάδα θα αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε. το 2014 και υπάρχει η δυνατότητα να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ευρώπης.

Τρίτος λόγος: Διότι, Ελλάδα και Αίγυπτος δημιούργησαν μεγάλο πολιτισμό που άνθισε στην Αλεξάνδρεια, όπου χτίσθηκε ένα από τα επτά θαύματα του παλιού Κόσμου, η Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη. Εκεί έζησαν μαζί μας οι Έλληνες από την Ελληνιστική Περίοδο και μετά. Εκεί, στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια του 19ου Αιώνα, εμπλουτίσθηκε η πολιτιστική μας ζωή με μεγάλες Ελληνικές μορφές, όπως τον Καβάφη.

Τέταρτος λόγος: Επειδή μας περιμένει ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας, όχι μόνο σε Κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και στη σφαίρα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στους αναπτυξιακούς τομείς, στη βελτίωση της ζωής της Γυναίκας, στην αναβίωση της παλαιάς πολιτιστικής αίγλης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Πέμπτος λόγος: Διότι οι Άνθρωποι των Γραμμάτων, οι Καλλιτέχνες και οι πολιτικοί Ακτιβιστές αναμένουν να κάνουν πολλά, να συνεργασθούν [με την Ελλάδα]( Κέντρα έρευνας και μελέτης, ανταλλαγή απόψεων και συλλογική δράση, μέσα από Συνέδρια και Αποστολές) για την αναβίωση μιας πλούσιας Ιστορίας, που θα κυριαρχήσει πάλι με την παρουσία της, αυτήν που τώρα έχει παραμεληθεί.

Read more: http://mignatiou.com/?p=12089#ixzz2e0Yri3kH
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ