2013-09-08 21:40:04
Φωτογραφία για Η Α. Διαμαντοπούλου στο ΡΘ
Σκληρή κριτική ασκεί η Αννα Διαμαντοπούλου στην κυβέρνηση του Α.Σαμαρά, λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει έτοιμο ένα εθνικό σχέδιο από τους Ελληνες για την Ελλάδα.

Σημειώνει ότι ο βαθμός αξιοπιστίας του κ.Σαμαρά μπορεί να κριθεί αν θυμηθούμε τι είπε και για ποια πράγματα δεσμεύτηκε το 2011 και τι έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει λογική λωτοφαγίας, φάγαμε λωτό και ξεχάσαμε τι είπε» τόνισε η κ.Διαμαντοπούλου.

Αναφορικά με το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς σημείωσε ότι «δεν είναι ούτε οι προσωπικότητες που συνομιλούν μεταξύ τους , δεν είναι ούτε οι διάφοροι που πιθανόν να φαντάζονται νέους ρόλους , ή να πιστεύουν ότι μπορούν να παίξουν νέους ρόλους. Είναι ένα εθνικό σχέδιο και μια πρόταση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα».

Ασκησε κριτική και στον Α.Τσίπρα σημειώνοντας ότι συνεχίζει να έχει την λογική του καταληψία».

«Aυτό που θα περίμενε κανείς σήμερα, είναι όχι απλά ένα εθνικό σχέδιο για τον Μάιο του 2014 γενικά και αφηρημένα, αλλά να προκληθεί και σύγκλιση αρχηγών ,να επιχειρηθεί συναίνεση και όποιος αρνηθεί να πάρει τις ευθύνες του.Να σας θυμίσω ότι επειδή δεν είχαμε εθνικό σχέδιο φθάσαμε κάποια στιγμή να υποχρεώνουν οι ξένοι τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπογράφουν σχέδια.


Επομένως αυτό το σχέδιο πρέπει να γίνει από τους Έλληνες για την Ελλάδα για την επόμενη ημέρα. Φυσικά και δεν υπάρχει τώρα. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει αν γίνει ο εναλλακτικός ευρωπαικός πόλος ,που μπορεί να δώσει μια διέξοδο , είναι για να δώσει ένα τέτοιο σχέδιο. Αυτό το σχέδιο είναι η συνεκτική ουσία του αύριο. Δεν είναι ούτε οι προσωπικότητες που συνομιλούν μεταξύ τους , δεν είναι ούτε οι διάφοροι που πιθανόν να φαντάζονται νέους ρόλους , ή να πιστεύουν ότι μπορούν να παίξουν νέους ρόλους.

Είναι ένα εθνικό σχέδιο και μια πρόταση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και αφορά συγκεκριμένα πράγματα δεν είναι γενικά και αόριστα.Αυτή τη στιγμή όλοι οι πολίτες είναι σε αδιέξοδο με το θέμα των φόρων και ξέρουμε ότι αυτού του είδους η φορολογία δεν οδηγεί πουθενά.

Όταν παίρνεις από τις αποταμιεύσεις για να πληρώσεις φόρους ,είναι σαν κόβεις κομμάτια από το κρέας ενός ανθρώπου . Το νέο φορολογικό δεν έγινε ποτέ έχουμε συνέχεια μέτρα, δεν έχουμε μεταρρύθμιση.

Επίσης , η νέα λογική για τη διοίκηση, με θάρρος.... Ο κ.Σαμαράς είναι ενάμιση χρόνο στην κυβέρνηση και δεν έχει παρουσιάσει τους οργανισμούς των υπουργείων οι οποίοι είχαν μπει στο υπουργικό του 2012 τον Ιανουάριο. Δηλαδή το εθνικό σχέδιο , πέρα από το ότι πρέπει να έχει μια καινούρια πρόταση για το πώς τοποθετείται η χώρα στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, άρα θέλουμε ένα καινούριο αφήγημα για τον ρόλο της χώρας , πρέπει να πάει στα απολύτως συγκεκριμένα δεν γίνεται πλέον με γενικότητες», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου.
rthess.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ