2013-09-08 22:41:09
Φωτογραφία για Κέρι: Δεν αποκλείεται προσφυγή στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία
Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να στραφούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ψήφισμα για τη Συρία, μετά την παράδοση της έκθεσης των επιθεωρητών του Οργανισμού, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Όπως είπε, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει λάβει ακομη κάποια απόφαση για το ζήτημα.

Ως γνωστόν, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ετοιμάζουν την έκθεσή τους, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν για την καταγγελθείσα από τη συριακή αντιπολίτευση επίθεση με χημικά στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας.

Το βράδυ του Σαββάτου ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως η έκθεση των επιθεωρητών είναι πιθανό να παραδοθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Όταν θα έχει ψηφίσει το αμερικανικό Κογκρέσο, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, και όταν θα έχουμε την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ, πιθανόν στο τέλος της εβδομάδας, θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση» είπε ο Ολάντ.

Los Angeles Times: Μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης οι επιθέσεις στη Συρία

Την ίδια ώρα πάντως, κυριακάτικο δημοσίευμα των Los Angeles Times αναφέρει ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο προετοιμάζει επιθέσεις στη Συρία μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Sold out»...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Sold out»...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ