2013-09-08 23:31:03
Φωτογραφία για Αν ο Σαμαράς (κάποτε) πατάξει την γραφειοκρατία, αυτοί θα τον ξαναχειροκροτήσουν;
Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός

Σε ένα αμιγώς κομματικό ακροατήριο και φυσικά μπροστά στις... τηλεοπτικές κάμερες, ο Πρωθυπουργός ανέλυσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη ΔΕΘ, γιατί το πρωτογενές πλεόνασμα, θα «σώσει» την πατρίδα μας.

Θέλοντας φυσικά να πείσει, πως η «μνημονιακή πολιτική» αυτή που αντιπολιτευόταν τα χρόνια του κακού ΠΑΣΟΚ, τώρα συγκυβερνώντας με το καλό ΠΑΣΟΚ, είναι η ... ενδεδειγμένη.

Αυτό ωστόσο που έκανε αίσθηση, είναι ότι το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν ο Πρωθυπουργός μίλησε για το όραμά του... την Ελλάδα του 2021. Ανάμεσα στα άλλα η επίτευξη του οράματος κατά τον κ. Σαμαρά θα έρθει και μέσα από την πάταξη της γραφειοκρατίας και του κρατισμού (εκεί κι αν έπεσε πολύ χειροκρότημα).

Μα παρατηρώντας καλύτερα το ακροατήριο, θα δει κανείς και τηλε-πολιτικούς, που τα προηγούμενα χρόνια θέριεψαν μέσα από τη γραφειοκρατία και τον κρατισμό.


Είναι ακριβώς οι ίδιοι που ποτέ δεν έκαναν κάτι για να σκοτώσουν το θηρίο του κράτους (το αντίθετο), γιατί μέσα από τις παθογένειές του, έπαιρναν πολιτική δύναμη και διεκπεραίωναν υποθέσεις (ρουσφέτια). Το έχουν παραδεχθεί άλλωστε ΟΛΟΙ τους, ως αίτιο για την κατάντια της πατρίδας μας.

Αν λοιπόν τώρα ο κ. Σαμαράς πατάξει την γραφειοκρατία, όλοι αυτοί, θα έχουν λόγο ύπαρξης;

Θα τους χρειάζεται άραγε η κοινωνία, ως διαμεσολαβητές των παθογενειών που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει;

Μήπως θα έπρεπε να προσέχουν σε ποιες ατάκες χειροκροτούν;
news4all.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ