2013-09-09 18:15:07
Φωτογραφία για Samsung: Μείωση πωλήσεων του Galaxy S4 προκαλεί σύσκεψη στελεχών
Αν και η Samsung αποτελεί έναν από τους κολοσσούς σε προϊόντα τεχνολογίας διαφόρων κατηγοριών, από τηλέφωνα και υπολογιστές μέχρι τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές, είναι σαφές ότι η αγορά κινητών συσκευών έχει δεσπόζουσα σημασία για την εταιρεία, συνεισφέροντας περίπου τα δύο τρίτα του ετήσιου τζίρου της. Με αυτό το δεδομένο, η αξιοσημείωτη πτώση πωλήσεων της ναυαρχίδας του Κορεάτη κατασκευαστή, του Galaxy S4, αποτέλεσε αιτία ανησυχίας για τα ανώτατα στελέχη του οργανισμού σε τέτοιο βαθμό ώστε να διοργανώσουν ένα συνέδριο στρατηγικής όπου θα αναλύσουν τα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας.

Κατά τα φαινόμενα, τα κέρδη της Samsung από κινητές συσκευές έχουν υποστεί μία μείωση της τάξεως του 13% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο, προκαλώντας μία νευρικότητα στους επενδυτές. Η άποψη που έχει αρχίσει να παγιώνεται είναι ότι η αγορά των smartphones υψηλών επιδόσεων έχει αρχίσει να φτάνει τα υψηλότερα επίπεδα κορεσμού του. Αντιθέτως, θεωρείται ότι η αγορά των φθηνότερων συσκευών ενδεχομένως να διαθέτει μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, ωστόσο είναι μία κατηγορία από την οποία είναι δύσκολο να προκύψουν υψηλά κέρδη.


Με βάση αυτές τις σκέψεις, η Samsung διοργανώνει το στρατηγικό της συνέδριο στη Σεούλ, στις 6 Νοεμβρίου, όπου θα λάβουν μέρος περίπου 400 επενδυτές και αναλυτές και θα συζητήσουν για την μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός ανώτατου στελέχους για το συνέδριο αυτό: «Έχει περάσει κάποιος καιρός από την τελευταία φορά που αναλύσαμε τον μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μας σχεδιασμό, και το φετινό γεγονός στοχεύει σε μεγάλο βαθμό στο να συζητήσουμε τις τελευταίες μας στρατηγικές και το όραμά μας για το 2020.»
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ