2013-09-10 14:42:04
Φωτογραφία για Ινδία: Ένοχοι οι τέσσερις για τον βιασμό της φοιτήτριας τον Δεκέμβριο του 2012
Ενοχοι κρίθηκαν σήμερα τέσσερις άνδρες που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον περασμένο χρόνο.

Το συμβάν είχε προκαλέσει παγκόσμια οργή και κύμα διαδηλώσεων στην Ινδία για τους κινδύνους που διατρέχουν οι γυναίκες, παρά την ψήφιση από το κοινοβούλιο νέων νόμων κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης ενός εκ των τεσσάρων, η ανάγνωση της ετυμηγορίας θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη. Όπως είπε, και οι τέσσερις ενδέχεται να καταδικαστούν σε θάνατο δια απαγχονισμού για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Όλοι τους είχαν δηλώσει αθώοι.

Ο ινδικός νόμος απαγορεύει τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας του θύματος. Το θύμα ήταν εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια από μεσοαστική οικογένεια. Εργαζόταν σε τηλεφωνικό κέντρο και τα ινδικά μέσα ενημέρωσης την ονόμασαν Νιρμπάγια, που σημαίνει ατρόμητη.


Με την ετυμηγορία ολοκληρώνεται η δίκη, η οποία διήρκεσε επτά μήνες και πολλές φορές διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στιγματίστηκε από τον απαγχονισμό ενός πέμπτου κατηγορούμενου στο κελί του στη φυλακή.

Ένας ανήλικος κατηγορούμενος στην υπόθεση καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων τον περασμένο μήνα.

Το θύμα και ένας φίλος του δέχθηκαν επίθεση σε ένα λεωφορείο από πέντε ενήλικες και τον ανήλικο. Η κοπέλα βιάστηκε επανειλημμένως και βασανίστηκε με τη βοήθεια μίας μεταλλικής ράβδου και τόσο η ίδια όσο και ο φίλος της ξυλοκοπήθηκαν άγρια προτού οι δράστες τους πετάξουν έξω από το όχημα.

Η 23χρονη πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ