2013-09-15 21:01:25
Φωτογραφία για Πάτρα: Έρχεται εβδομάδα μαζικών κινητοποιήσεων - Πoιοι απεργούν
Απεργιακό "τσουνάμι" ξεκινά από αύριο Δευτέρα. Ο χώρος της παιδείας βρίσκεται εν βρασμώ και οι καθηγητές ανοίγουν τον κύκλο των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

H Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας εντείνει τον αγώνα και τις δράσεις της για την ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών, ώστε να συμμετάσχουν στην απεργία στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίδρασης.

Tη Δευτέρα στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και πορεία, με τη συμμετοχή και των επαγγελματοβιοτεχνών και εμποροϋπαλλήλων που την ίδια ώρα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας.

Την Τρίτη θα γίνει πορεία από την πλατεία Όλγας με τη συμμετοχή και των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Από την Δευτέρα, επίσης, ξεκινούν πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.


Οι δάσκαλοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ

Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη και την Τετάρτη τη σκυτάλη θα πάρουν και οι δικηγόροι της Πάτρας, οι οποίοι αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ