2013-09-16 07:49:44
Φωτογραφία για Apple M7 motion coprocessor του iPhone 5S
O Apple M7 motion coprocessor είναι ο Robin για τον Α7 επεξεργαστή που είναι ο Batman. Ο Watson για τον Sherlock. Ο Chewbacca για τον Han Solo. Νομίζουμε καταλαβαίνετε τι θέλουμε να πούμε. Ο νέος αυτός coprocessor που μας παρουσίασε η Apple πρόσφατα στο iPhone 5S θα αναλαμβάνει να κάνει μέρος της δουλειάς του κεντρικού επεξεργαστή του iPhone. Συγκεκριμένα θα συγκεντρώνει και θα αποθηκεύει όλα τα δεδομένα κίνησης της συσκευής.

Η Apple μας τον παρουσίασε ως εξής: O νέος M7 coprocessor είναι ένα συμπλήρωμα για το νέο μας A7 chip. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να κάνει μετρήσεις κίνησης δεδομένων που προέρχονται από το accelerometer, gyroscope, και το compass της συσκευής. Μέχρι πρότινος αυτές οι ενέργειες γινόντουσαν και επιβάρυναν τον κεντρικό επεξεργαστή του iPhone. Πλέον εφαρμογές υγείας και καλής σωματικής αγωγής θα έχουν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε όλα αυτά τα δεδομένα που θα αποθηκεύονται στον M7 χωρίς την συνεχή συμμετοχή του Α7 και έτσι θα έχουμε και εξοικονόμηση ενέργειας και μάλιστα σημαντική. Ο M7 θα αντιλαμβάνεται πότε περπατάτε, τρέχετε ή ακόμη πότε οδηγείτε. Για παράδειγμα η εφαρμογή τον χαρτών θα μπορεί να αλλάξει αυτόματα από walking turn-by-turn navigation αν κάποιος σταμάτησε το αυτοκίνητο του και βγήκε να συνεχίσει την διαδρομή του έξω από αυτό.


Μιας και ο M7 έχει αντίληψη του αν είστε σε κινούμενο όχημα ή όχι το iPhone 5S δεν θα σας ζητάει να κάνετε σύνδεση σε WIFI δίκτυα καθώς τα περνάτε. Επίσης αν το iPhone 5S δεν έχει κινηθεί για κάποιο διάστημα, όπως για παράδειγμα όταν κοιμαστε τότε ο M7 θα δίνει οδηγίες στον A7 να μειώσει το network pinging και έτσι θα έχουμε καλύτερη κατανάλωση μπαταρίας. Η βασική ιδέα είναι λοιπόν πως ανεξάρτητα από το έργο που έχει αναλάβει ο επεξεργαστής Α7 ο Μ7 θα είναι εκεί για να βοηθήσει και μάλιστα με μικρή κατανάλωση ενέργειας. Ο Μ7 έχει βασική αντίληψη της κίνησης και έτσι μπορεί να ξεχωρίζει αν το iPhone σας βρίσκετε σε εν κίνηση ή όχι. Στα προγενέστερα μοντέλα iPhones ο Α γενιάς επεξεργαστής θα έπρεπε να λειτουργεί συνεχώς για να έχει την ίδια αντίληψη καταναλώνοντας τεράστια ποσά ενέργειας ή θα έπρεπε να καταγράψει τα πάντα με το που ξύπναγε από κάποιο sleep mode αφήνοντας τεράστια κενά στο χρονοδιάγραμμα κίνησης του iPhone/χρήστη.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ