2012-04-09 17:03:07
Φωτογραφία για Οχι στην πρόταση Τσίπρα για συνεργασία στις μονοεδρικές
Για ενίσχυση «τρομοκρατικών» διλημμάτων στις επερχόμενες εκλογές , χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, προειδοποίησε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ , κυρία Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης , αμφισβήτησε τη γνησιότητα της «πρότασης Τσίπρα» για συνεργασία στις μονοεδρικές περιοχές. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνει το ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η κυρία Παπαρήγα επεσήμανε ότι το ΚΚΕ επιδιώκει την αποδυνάμωση ΠαΣοΚ - Νέας Δημοκρατίας από τα λαϊκά στρώματα και τη χειραφέτησή τους από τα συμφέροντα που αυτά εκπροσωπούν.

Απέρριψε την πρόταση που απηύθυνε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για συνεργασία στις μονοεδρικές περιφέρειες.Οπως είπε, εμείς δεν θέλουμε να συνδράμουμε στο «φούσκωμα» και στο «ξεφούσκωμα» του κινήματος και στη λογική «ο πνιγμένος να πιάνεται από τα μαλλιά του».

Θύμισε ότι πίεση είχε ασκηθεί και το 1981 προς το ΚΚΕ για να ψηφίσει ΠαΣοΚ στις μονοεδρικές περιοχές.


«Κάναμε καλά που δεν δώσαμε τη στήριξή μας τότε; Οι εργαζόμενοι πρέπει ανεπηρεάστα να επιλέξουν τη λύση. Μια κυβέρνηση χωρίς να έχει την εξουσία στα χέρια της, δηλαδή τον πλούτο και την οικονομία για να προχωρήσει σε αλλαγές δεν μπορεί να λύνει προβλήματα υπέρ του λαού. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα, ανεξάρτητα από προθέσεις», ανέφερε.

Χαρακτήρισε την πρόταση Τσίπρα «αλλαγή βιτρίνας». Οπως σημείωσε «μπορεί να είναι πιο ωραία διακοσμημένη να λιαίνει γωνίες και όπως οι κυβερνήσεις που έγιναν στη Γαλλία, Ιταλία και αλλού , αναγκαστικά, όμως, θα γίνει υποχείριο της αστικής τάξης και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα λαϊκά αιτήματα. Οταν το προϊόν πίσω από τη βιτρίνα είναι το ίδιο δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμς τον λαό. Οι λύσεις δεν κατασκευάζονται. Αμφισβήτησε τη γνησιότητα της πρότασης του κ. Τσίπρα, σημειώνοντας αυτό που έγινε στην Ικαρία, στις δημοτικές εκλογές, όταν συνασπίσθυηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις απένταντι στον κομμουνιστή υποψήφιο. «Τώρα στις εκλογές θυμηθήκανε τη συνεργασία;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα υπεχρεωμένα νοικοκυριά

Την ανάγκη ανακούφισης με συγκεκριμένα μέτρα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ιδίως των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. προέταξε η κυρία Παπαρήγα.

Επεσήμανε ότι τα δάνεια είχαν γίνει την περίοδο που δσεν υπήρχε κρίση και οι τράπεζες είχαν υπερσυσσωρευμένο χρήμα που λίμναζε. Το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ποσοστό 5% αφορούσε δανειολήπτες που δεν μπορούσαν να πληρώσουν , ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει φθάσει το 15%.

Επίσης , το 2008 το μποσοστό εκείνων που δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν στεγαστικά δάνεια ήταν 3% ενώ σήμερα έχει φθάσει το 14%.

Το ΚΚΕ στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή αρχίζει με το κριτήριο να διαγραφούν οι τόκοι, δηλαδή να μείνει το καθαρό ποσό του δανείου.

Μεταξύ άλλων, προτείνει, για υπερχρεωμένα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 45.000 ευρώ να διαγραφεί κατά 50% το δάνειο και το υπόλοιπο 50% να οφείλεται χωρίς να προσαυξάνεται με τόκους. TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ