2012-04-09 17:22:59
Φωτογραφία για Η γυμνή Ελλάδα και οι χαλαροί Έλληνες
Διαβάστε τι ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ, για την κατάσταση της Ελλάδας. Σύγκριση Βορρά-Νότου και η "ενοχλητική" χαλαρότητα των Ελλήνων

Σκληρά λόγια κατά του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και της Ελλάδας χρησιμοποίησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Η κα Λαγκάρντ, δήλωσε ότι η Ελλάδα "γλίτωσε στο παρά πέντε", επαναλαμβάνοντας ότι έχουν να γίνουν πολλά ακόμη.

"Η χώρα έμεινε τελείως γυμνή" τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ και πρόσθεσε ότι η χώρα των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, είχε μισό τρισ. δολάρια χρέους και δεν μπορούσε να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Σημείωσε ακόμα ότι η Ευρώπη είχε να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα αντίστοιχο με αυτό που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ, με την Lehman Brothers: Είτε να σώσουν την Ελλάδα, είτε να την αφήσουν να χρεοκοπήσει.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, τόνισε ότι στην Ευρώπη υπάρχει κοινό νόμισμα, αλλά όχι συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική και αυτός είναι ο λόγος που μερικά κράτη ακολούθησαν διαφορετική κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η κα Λαγκάρντ άφησε σαφείς αιχμές για τους νότιους, σημειώνοντας ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ των Ευρωπαίων του Βορρά που δουλεύουν πολύ και ξοδεύουν λίγα και των Ευρωπαίων του Νότου, όπως οι Έλληνες, που είναι πολύ χαλαροί για την δουλειά, το χρήμα και το να πληρώνουν φόρους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο διαχωρισμός έγινε ξεκάθαρος όταν ξέσπασε η κρίση, καθώς ξεχώρισαν όσοι αποταμίευαν από αυτούς που ήταν σπάταλοι.

πηγή: news247.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ