2013-09-22 23:05:27
Φωτογραφία για Στο μικροσκόπιο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας
Επιθεωρητής του ΟΗΕ συλλέγει δείγμα από τη ρουκέτα των 140mm που απελευθέρωσε σαρίν στο προάστιο Ghouta της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου.

Στοιχεία για το πρόγραμμα του χημικού οπλοστασίου της παρέδωσε η Συρία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που καθορίστηκε με τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία.

«Η τεχνική γραμματεία εξετάζει τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τη συριακή κυβέρνηση», σημειώνεται στο μήνυμα του οργανισμού με έδρα τη Χάγη.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews, ο πρόεδρος Bashar Al-Assad παραδέχθηκε ότι η χώρα διέθετε πολύ σημαντικό χημικό οπλοστάσιο, αλλά, όπως είπε, το καθεστώς της Δαμασκού ήταν υποχρεωμένο να διαθέτει αυτό το οπλοστάσιο.

O πρόεδρος της Συρίας δεσμεύθηκε για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου, σημειώνοντας ωστόσο ότι γι’ αυτή τη διαδικασία απαιτείται χρονικό διάστημα ενός έτους ενώ το κόστος αυτής θα φτάσει στο «ένα δισεκατομμύριο δολάρια».


 Σύμφωνα με τον ιστότοπο Aviationist, υπάρχουν πέντε κύριες εγκαταστάσεις του συριακού καθεστώτος που μπορούν να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών. Αυτές είναι:

Η βάση Al Safir στο Χαλέπι.

Το 155ο Σύνταγμα Πυροβολικού στο Al Qutayfah.

Η βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Rif Dimashq.

Η αποθήκη οπλισμού στη Salamyia της Χάμα.

Το Ερευνητικό Κέντρο Επιστημονικών Μελετών της Jamraya, που υπήρξε στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στις 31 Ιανουαρίου και στις 5 Μαΐου.

Strategy Reports
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ