2013-09-23 08:00:18
Φωτογραφία για Μάνος Ψαλτάκης: Ο Δάντης πρέπει να μου καταβάλλει 20.000 ευρώ για το 'My number one'
Ο Μανώλης Ψαλτάκης, ο ένας από τους συνθέτες του τραγουδιού "My number one" όπως αποφάσισε σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο, μίλησε για την δικαστική διαμάχη με τον Χρήστο Δάντη, τους υποστηρικτές του και τους πολέμιούς του.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πριν από λίγες μέρες βγήκε δικαστική απόφαση σχετικά με τη σύνθεση του τραγουδιού "My number one" η οποία ανήκει μισή-μισή στον Μανώλη Ψαλτάκη και τον Χρήστο Δάντη.

Ο Χρήστος Δάντης μιλώντας στο Cosmo.gr είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει.

Ο Μανώλης Ψαλτάκης από την πλευρά του, σε συνέντευξή του, μίλησε για τη δικαστική διαμάχη με τον τραγουδιστή και συνθέτη και πώς άρχισε η διένεξε για το "My number one" (που όπως θυμάσαι το 2005 έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα, στο διαγωνισμό της Eurovision).

Ο συνθέτης είχε συνεργαστεί με τον Χ. Δάντη για πολλά χρόνια γράφοντάς του τραγούδια, όπως το "Δε φταίω που σε αγάπησα" στον δίσκο "Maya Maya".


Πώς ξεκίνησε

Ο Μανώλης Ψαλτάκης, μίλησε για το πώς ξεκίνησε η ιστορία με το "My number one" αλλά και πως τον αντιμετώπισαν εκείνη την εποχή, όταν υποστήριζε ότι είναι δικό του.

"Κάποια μέρα ήρθε στο σπίτι μου αναζητώντας νέα τραγούδια. Του έδωσα αμέσως τέσσερα, κατόπιν όμως χαθήκαμε. Λίγους μήνες πριν τη Eurovision του Κιέβου ακούω το κομμάτι που επρόκειτο να μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό και παθαίνω σοκ. Τα κουπλέ ήταν ίδια με αυτά του ενός εκ των τεσσάρων τραγουδιών που του είχα δώσει. Επικοινώνησα με τον Δάντη, εκείνος όμως δε δέχτηκε την άποψή μου. Επέμενε ότι επρόκειτο για σύμπτωση κάτι που για τους γνώστες της μουσικής δεν ισχύει. Λέγεται μάλιστα ότι ο Δάντης είχε παρουσιάσει στην ΕΡΤ και άλλα κομμάτια όπως το 'Spaciba' και τα είχαν απορρίψει.

Στην προσπάθειά του λοιπόν να φτιάξει κάτι αρεστό χρησιμοποίησε ως πηγή έμπνευσης ένα τραγούδι που ου είχα γράψει εγώ και βρισκόταν στο συρτάρι. Όταν άρχισε να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να διαφημίζει ως δικό του το τραγούδι "My number One" μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι από το θράσος του. Σκεφτόμουν ότι δεν ήταν δυνατόν να παίρνει τη δική μου δουλειά και να την παρουσιάζει για δική του. Βγήκα στον Τύπο αλλά εκείνος με αντέκρουσε λέγοντας ότι είμαι τρελός.

Άνθρωποι της δισκογραφίας έπεσαν πάνω μου και μου ζήτησαν να μην προχωρήσω νομικά εκείνη την εποχή προκειμένου να μην αποκλειστεί η Ελλάδα από τη διοργάνωση. Δεν ήθελα επ' ουδενί να βλάψω τη χώρα μου για αυτό και προς στιγμήν έκανα πίσω. Ωστόσο, παραμονές του διαγωνισμού έστειλα ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του Δάντη που έλεγε με νόημα: "Το τραγούδι μου-σου θα τα πάει τέλεια".

Οι υποστηρικτές του

Όπως είπε, υπήρξαν και άλλοι που θέλησαν να μηνύσουν τον Χρήστο Δάντη για άλλα σημεία του ίδιου τραγουδιού. Επιπλέον, στο πλευρό του είχε υποστηρικτές μεταξύ αυτών και τον Λευτέρη Πανταζή.

"Υπήρξαν όμως και άλλοι που μου είπαν "έχεις δίκιο, πολέμα το, πρέπει να στιγμή να σπάσει το κακό σπυρί", όπως ο Λευτέρης Πανταζής, αλλά και ο συνθέτης Δημήτρης Χιονάς, οι οποίοι είχαν τους δικούς τους λόγους να αισθάνονται και αυτοί ενοχλημένοι. Το κομμάτι με τη λύρα του "My number One" ήταν το ίδιο με το "Το μυαλό σου και μια λίρα", που το 1986 είχε τραγουδήσει ο πρώτος και είχε συνθέσει ο δεύτερος. Ο Δημήτρης Χιονάς, μάλιστα, ΄ήταν έτοιμος να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα εναντίον του Χρήστου Δάντη, τελικά όμως φοβήθηκε τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε μια τέτοια κόντρα για τη δουλειά του και έκανε πίσω", ανέφερε.

"Ο Δαβίδ κέρδισε τον Γολιάθ"

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που είχε με τον Χρήστο Δάντη αλλά και το ποσό που αποφάσισε να καταλάβει ο δεύτερος στον Μ. Ψαλτάκη.

"Από τη μια έλεγε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι κατοχυρωμένο από το 2003 και από την άλλη ότι το εμπνεύστηκε από τους φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού και το τραγούδι που εκείνοι τραγουδούσαν στο γήπεδο για τη μεταγραφή του Νικοπολίδη, το "Αντωνάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα". Έφερνε μάρτυρες στα δικαστήρια που απλώς τόνιζαν πόσο καλός άνθρωπος είναι και πόσο καλός μουσικός. Μα, αυτό ήταν το ζητούμενο; Είχε το θράσος και την αυτοπεποίθηση του ανθρώπου που νιώθει ότι βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι του αντιπάλου μόνο και μόνο επειδή είναι διάσημος. Για αυτό και όταν βγήκε η απόφαση λέω ότι για ακόμα μια φορά ο Δαβίδ κέρδισε τον Γολιάθ.

Τον θυμάμαι να μου λέει: "Μανώλη, τι θες και τα ψάχνεις; Δεν είναι κρίμα να μας τα φάνε οι δικηγόροι;". Τώρα πια δεν ξέρω τι άποψη έχει, αφού σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οφείλει να μου καταβάλει 20.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και να μου πληρώνει 1.000 ευρώ κάθε φορά που το "My number One" παρουσιάζεται σαν δικό του κομμάτι", εξήγησε.

Τέλος, έβγαλε το παράπονό του για το γεγονός ότι τον αντιμετώπιζαν, όπως υποστήριξε, σαν τρελό και για τις δουλειές που έχασε από τη διένεξη.

"Το κάνω για το γ***το. Γιατί τόσο καιρό δεν μου είπαν μια συγγνώμη παρά μόνο με έλεγαν "τρελό". Με διέσυραν με τα λεγόμενά τους και μου φρέναραν δουλειές με τις γνωριμίες τους. Αυτά που αναλογούν θέλω να τα πάρω. Ένα τραγούδι διεθνούς εμβέλειας, κακά τα ψέματα, πάντα κρύβει μεγάλα κέρδη", κατέληξε.

Πηγή: cosmos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ