2013-09-23 15:42:06
Φωτογραφία για Αγοραπωλησίες και παράνομες υιοθεσίες παιδιών μέσω Facebook και Yahoo: Η φρίκη της νέας τεχνολογικής εποχής
Σοκάρουν οι μαρτυρίες παιδιών που υιοθετήθηκαν από οικογένειες και μετά από χρόνια βρέθηκαν, μέσα σε μία νύχτα, να αλλάζουν οικογένεια μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στα νέα τους σπίτια τους περίμεναν καταστάσεις γεμάτες βία και σεξουαλική κακοποίηση.

Οι «αγοραπωλησίες» παιδιών και οι υιοθεσίες μέσω Internet είναι ένα διαδεδομένο φαινόμενο στις ΗΠΑ με τους γονείς να έχουν τη δυνατότητα να παρατήσουν τα παιδιά οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν είτε επειδή τους κούρασαν είτε επειδή δεν μπορούν άλλο.

Η έρευνα του πρακτορείου Reyters, που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής» παρουσιάζει τρομακτικά στοιχεία για παιδιά που βρέθηκαν από τις χώρες καταγωγής τους στις ΗΠΑ για ένα καλύτερο μέλλον το οποίο εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της 14χρονης Κίτα από τη Λιβερία, την οποία υιοθέτησαν ο Τοντ και η Μελίνα Πουσάλα. Ο προβληματικός χαρακτήρας της, ωστόσο, έδωσε στο ζεύγος Πουσάλα την ευκαιρία που αναζητούσε για να την ξεφορτωθεί.


Εβαλαν λοιπόν αγγελία στο Διαδίκτυο στην οποία ανταποκρίθηκε ένα ζευγάρι από το Ιλινόις, οι Κάλβιν και Νικόλ Ισον. Με ένα απλό συμφωνητικό, όπως επιτρέπει ο νόμος, το παιδί άλλαξε σε μια νύχτα γονείς και έφυγε για το νέο του σπίτι.

Οι Πουσάλα, μάλιστα, δεν έκαναν ούτε έναν τυπικό έλεγχο για τους νέους γονείς, καθώς θα είχαν διαπιστώσει ότι οι Ισον είχαν χάσει την κηδεμονία των παιδιών τους εξαιτίας οικογενειακής βίας. Λίγες ημέρες μετά την υιοθεσία οι Ισον σταμάτησαν να απαντούν στα τηλεφωνήματα των Πουσάλα και σύντομα εγκατέλειψαν το Ιλινόις προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χρόνια αργότερα η Κίτα θα αποκαλύψει φρικιαστικές λεπτομέρειες για τη ζωή της στο νέο σπίτι, ενώ τονίζει ότι μόλις την πρώτη ημέρα οι νέοι της «γονείς» την κάλεσαν να ξαπλώσει μαζί τους στο ίδιο κρεβάτι με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οπως αναφέρει το Reuters δεν είναι λίγες οι περιπτώσει παιδιών που αλλάζουν χέρια σε μια εντελώς παράνομη αγορά και συνήθως υπόκεινται σε βία και σεξουαλική παρενόχληση.

«Μέσα από το Yahoo! και το Facebook, ανεπιθύμητα παιδιά αλλάζουν χέρια σε μια εντελώς παράνομη αγορά» σημειώνει το πρακτορείο αναφέροντας ότι η πρακτική αυτή αποκαλείται «ιδιωτική μετεγκατάσταση» ακριβώς όπως ονομάζεται η αντίστοιχη πρακτική για τα κατοικίδια ζώα..

Περίπου ένα παιδί την εβδομάδα αλλάζει γονείς μέσω Διαδικτύου

Τα στοιχεία που φέρνει στο φως έρευνα του Reuters κάνουν λόγο για περίπου ένα παιδί την εβδομάδα που βγαίνει σε διαδικτυακή αγγελία με τα περισσότερα να είναι ηλικίας 6 – 14 ετών και είχαν υιοθετηθεί κυρίως από το εξωτερικό από χώρες όπως Ρωσία, Κίνα, Αιθιοπία, Ουκρανία.

Τα παραδείγματα πολλά και σκληρά : Μια γυναίκα από τη Νεμπράσκα έβγαλε στο... σφυρί τον υιοθετημένο γιο της αναφέροντας στην αγγελία «Ντρέπομαι, αλλά πραγματικά το μισούμε αυτό το παιδί».

Σε μια άλλη περίπτωση ένα άλλο γονιός γράφει «υιοθετήσαμε ένα οκτάχρονο κοριτσάκι από την Κίνα... δυστυχώς. Διαδώστε το μήπως κάποιος ενδιαφέρεται να την υιοθετήσει».

Υπολογίζεται, μάλιστα, πως υπάρχουν περισσότερες από 5.000 αγγελίες από γονείς που θέλουν να ξεφορτωθούν τα παιδιά τους.

Σε αυτή την πολύ σκληρή πρακτική οι αμερικανοί γονείς έχουν ως σύμμαχο την αδυναμία του κράτους να παρακολουθήσει και να αποτρέψει τις ηλεκτρονικές αγοραπωλησίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το να παραχωρήσει κάποιος το υιοθετημένο του παιδί είναι πολύ εύκολο, καθώς χρειάζεται μόνο μια βεβαίωση δικηγόρου.

Το Yahoo! Μόλις πληροφορήθηκε την έρευνα του Reuters έκλεισε αμέσως την υπηρεσία αυτή ση μειώνοντας ότι η δραστηριότητες αυτές παραβιάζουν τους όρους της υπηρεσίας, ωστόσο, το facebook, διατηρεί ακόμη τη σελίδα «Way Stations Love» αναφέροντας ότι χρησιμοποιείται για κάθε είδους επικοινωνία .

Το Reuters αναφέρει ότι από τα 243.000 παιδιά που έχουν υιοθετήσει οι Αμερικανοί από το εξωτερικό, από το 1990 και έπειτα, περίπου τα 24.000 έχουν αλλάξει σπίτι με τις συνέπειες αρκετές φορές να είναι καταστροφικές.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ