2013-09-23 16:27:04
Φωτογραφία για Πότε άραγε θα παραδοθεί στο κοινό ο Μητροπολιτικός Ναός της Αθήνας;
του Γιώργου Θεοχάρη

Πριν ακριβώς έναν χρόνο οι υπεύθυνοι των έργων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αθηνών, στην πλατεία Μητροπόλεως που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκο μας είχαν πει ότι μέχρι το τέλος του 2013 ο Ναός θα παραδοθεί στο κοινό.

Σε επιτόπιο έλεγχο που έκανε το BriefingNews και από το ρεπορτάζ του προκύπτει ότι, ο μητροπολιτικός Ναός που αποτελεί ένα από τα στολίδια της πρωτεύουσας ,δεν πρόκειται να είναι έτοιμος μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Οι σκαλωσιές στη Μητρόπολη της Αθήνας, που βρίσκονται εκεί από το σεισμό του 1999 παραμένουν στις θέσεις τους και τίποτα δεν δείχνει ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του διακόσμου στη Μητρόπολη υλοποιείται μετά την έγκριση της μελέτης από το ΚΣΝΜ που είχε γίνει πέρυσι.

Η συντήρηση και οι στατικές εργασίες που γίνονται στον τρούλο είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Η συντήρηση και αποκατάσταση του διακόσμου έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Τα αρχικά σχέδια του ναού έγιναν από τον Δανό αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν.

Απορούμε, δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τις μαύρες εκείνες ημέρες του σεισμού που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον Ιστορικό Ναό.

Πόσα άραγε πρέπει ακόμα να περάσουν για να λειτουργήσει;

briefingnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ