2013-09-28 19:50:07
Φωτογραφία για 7 πολύ μικρά θανατηφόρα πλάσματα!
Μπορεί να είναι μικρά και να φαίνονται ακίνδυνα αν καταφέρεις να δεις κάποια από αυτά, όμως το αντίθετο συμβαίνει με αυτά τα πλάσματα που κυκλοφορούν δίπλα μας και είναι ιδιαιτέρως θανατηφόρα. 

Με το τσίμπημά τους ή με τις ασθένειες που μεταφέρουν δεν δυσκολεύονται και πολύ να οδηγήσουν τον άνθρωπο στο θάνατο. Ρίξτε μια ματιά για να γνωρίζετε 1. Δηλητηριώδη βατράχια

Τα φωτεινά χρώματα στα ζώα είναι συχνά ένα σημάδι κινδύνου, και οι μικροί βάτραχοι που βλέπετε δεν αποτελούν εξαίρεση. Η ισχυρή τοξίνη που εκκρίνεται από το δέρμα τους μπορεί να σκοτώσει μέχρι 20 άτομα, αν και το μέγεθός τους δεν ξεπερνά τα 1,5 εκατοστά.

2. Μύγα τσε-τσε

Τρέφονται με αίμα μεγάλων σπονδυλωτών μέσω της προβοσκίδας τους και μεταδίδουν τρυπανοσωμίαση ή ασθένεια του ύπνου.

3. Χρωματιστό χταπόδι

Αν και είναι εξαιρετικά μικρό (μέχρι 5 εκατοστά σε μέγεθος), το χταπόδι αυτό είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη πλάσματα του κόσμου.


4. Ψύλλος

Μικροσκοπικά χωρίς φτερά έντομα μεταδίδουν διάφορες ασθένειες, με γνωστότερη τη βουβωνική πανώλη, γνωστή στην ιστορία και ως «μαύρος θάνατος». Αν και σήμερα είναι ασυνήθιστη, εξακολουθεί να υφίσταται με 1.000 έως 2.000 κρούσματα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

5. Ινδικός κόκκινος σκορπιός

Ο πιο θανατηφόρος σκορπιός στον κόσμο που δεν μεγαλώνει πάνω από 50-90 χιλιοστά και συναντάται στην Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα.

6. Κουνούπια

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά το μικροσκοπικό κουνούπι είναι πιθανόν να ευθύνεται για πολλούς θανάτους παγκοσμίως, καθώς μεταφέρει πολλές ασθένειες. Ελονοσία, κίτρινος και δάγκειος πυρετός , εγκεφαλίτιδα και ιός του Δυτικού Νείλου είναι μερικές από τις πιο γνωστές.

7. Μέδουσες Irukandji

Είναι η μικρότερη μέδουσα στον κόσμο αλλά και μία από τις πλέον θανατηφόρες καθώς ένα της τσίμπημα είναι 100 φορές πιο ισχυρό από αυτό της κόμπρας και 1.000 φορές πιο ισχυρό από της ταραντούλας!
perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ