2013-10-01 10:57:33
Φωτογραφία για Bαρύ «κατηγορώ» για τους συλληφθέντες
Βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου, Γιώργου Λαγού, Νικόλαου Μίχου και Χρήστου Παππά... καθώς και εναντίον των υπόλοιπων μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης που έχουν συλληφθεί έχουν συντάξει οι ειδικοί ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, στους οποίους ξεκίνησαν να απολογούνται από το πρωί οι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε την ευθύνη της στρατιωτικής εκπαίδευσης των μελών της οργάνωσης, που πολλές φορές γινόταν με πραγματικά πυρά.

Στο κατηγορητήριο, που βασίζεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, αναλύεται η δομή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής με μέλη συλληφθέντες και μη κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έδινε εντολές στους πέντε συλληφθέντες βουλευτές, που χαρακτηρίζονται ως «επιχειρησιακό διευθυντήριο» της οργάνωσης, και εκείνοι στη συνέχεια συντόνιζαν τα τάγματα εφόδου, όπως λέγονται οι ομάδες κρούσης της οργάνωσης, που φέρονται αποφασισμένοι ακόμη και να σκοτώσουν.


Με την ίδια ιεραρχία διοικούσαν και το πολιτικό μέρος της οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται ότι συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης καθώς όλες οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες.

Σε διαχωρισμό του επιχειρησιακού από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να λαμβάνει μέρος σε «βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων αυτή η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς», καθώς «κατά τις απόψεις της «Χρυσής Αυγής» όσοι δεν ανήκουν στη «λαϊκή κοινότητα της φυλής» είναι υπάνθρωποι», αναφερόταν στο πόρισμά του και ο εισαγγελέας, ο οποίος επίσης απέδιδε ρόλο ηγέτη της οργάνωσης στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ του απέδιδε τον όρο «Fuhrerprinzip», που κατά το χιτλερικό δόγμα σημαίνει την απόλυτη εξουσία του αρχηγού.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «η Χρυσή Αυγή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και εσωτερική ασφάλεια της χώρας, εκθέτει τη δημοκρατική παράδοση και τον νομικό της πολιτισμό, αλλά και τις απορρέουσες από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεσμεύσεις της Στα χαρακτηριστικά της οργάνωσης αναφέρεται η στρατιωτική δομή, η απόλυτη ιεραρχία, η τυφλή υπακοή στις εντολές ιεραρχικά ανώτερων, η συνωμοτική και με προκαθορισμένους κανόνες δράση..., ενώ γίνεται λόγος για «Τάγματα Εφόδου», η επιλογή των οποίων γίνεται με άτομα με γνώσεις πολεμικών τεχνών»...

Στους κατηγορουμένους αποδίδονται δεκάδες αξιόποινες ενέργειες που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της επιλήψιμης δραστηριότητας της οργάνωσης, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ληστείες, εκρήξεις κ.λπ.

ΠΗΓΗ:Εθνος Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ