2013-10-02 14:46:13
Φωτογραφία για Άγγελος Τσιγκρής: «Επιτακτική η ανάγκη μείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης…»
«Χωρίς κεντρική θέρμανση ξεχειμώνιασαν πέρυσι χιλιάδες οικογένειες, που αποφάσισαν να μη βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της δυσβάσταχτης φορολογίας που επιβλήθηκε. Πολλοί καταναλωτές αναζητούν πιο οικονομικές πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένα, πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα ήταν η ζήτηση των καταναλωτών σε καυσόξυλα. Συγκεκριμένα, ο εφοδιασμός των πολυκατοικιών με πετρέλαιο μειώθηκε πέρυσι τουλάχιστον κατά 50%., σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων Καυσίμων.

Αντί η κυβέρνηση να επιβάλλει νέους έκτακτους φόρους ή να αυξάνει τους φορολογικούς συντελεστές υφιστάμενων φόρων, θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ή τουλάχιστον όσων δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης.

Τα πρόσθετα φορολογικά βάρη -που φορτώνονται στους ώμους των φορολογούμενων- οδηγούν σε πραγματική αδυναμία καταβολής των νέων φόρων, ισοδυναμούν με κατάσχεση της περιουσίας των πολιτών και θίγουν ανεπανόρθωτα την καθημερινότητα της μέσης Ελληνικής οικογένειας.

Η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος λόγω της κατάστασης των δημοσίων οικονομικών της χώρας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών της φοροδοτικής ικανότητας, της φορολογικής ισότητας, της νομιμότητας του φόρου και της απαγόρευσης της αναδρομικότητας των φορολογικών νόμων…».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αυτά τα χέρια είναι καθαρά;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αυτά τα χέρια είναι καθαρά;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ