2013-10-03 01:42:03
Φωτογραφία για Αθώοι για επικινδυνότητα δικτύου ποδηλατόδρομων
Αθώα έκρινε τα μέλη της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου, της περιόδου 2008, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, όσον αφορά στο έργο του δικτύου ποδηλατοδρόμων Βόλου, ενώ καταδικάστηκαν με ποινές 10 μηνών η κατασκευάστρια εταιρία και οκτώ μηνών ο επιβλέπων μηχανικός του Δήμου Βόλου, αλλά άσκησαν έφεση.

Η δίκη ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανακοίνωση της απόφασης, ενώ η υπόθεση ήρθε στη Δικαιοσύνη μετά από προκαταρτική εξέταση της Εισαγγελίας, που άσκησε σε βάρος 15 κατηγορουμένων ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Κατηγορούμενοι ήταν τα μέλη της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων, επί δημαρχίας Αλέκου Βούλγαρη, που γνωμοδότησαν (θετικά ή αρνητικά), για τον τρόπο κατασκευής του έργου, που είναι κυρίως υπηρεσιακοί παράγοντες, υπηρεσιακά στελέχη και ο κατασκευαστής.


Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα και περιγράφονται στο κατηγορητήριο, η επικινδυνότητα του δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Βόλο έγκειται στο πλάτος κατασκευής τους με βάση τη μελέτη, το οποίο είναι μικρότερο από τις προδιαγραφές, δημιουργώντας κινδύνους τροχαίων και τραυματισμού ποδηλατών. Οι κατηγορίες σχετίζονται και με τα υλικά κατασκευής, παραπέμποντας στα τσιμεντένια στηθαία και τα σιδερένια κολωνάκια, που οριοθετούν τους ποδηλατοδρόμους.

Το Δικαστήριο αθώωσε τρεις υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, οι οποίοι εκπόνησαν και συνυπέγραψαν τη μελέτη, η οποία υποβλήθηκε αρχικά για γνωμοδότηση στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων και στη συνέχεια προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης, αθωώθηκαν δέκα μέλη της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έκρινε ενόχους για το σκέλος της ελλιπούς σηματοδότησης των ποδηλατόδρομων και καταδίκασε με την κατασκευάστρια εταιρία με φυλάκιση 10 μηνών και τον επιβλέποντα μηχανικό του Δήμου Βόλου, σε φυλάκιση 8 μηνών. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση επί της ποινής.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ